POWTECH beszámoló – Nürnberg, 2023. szeptember 26-28.

A POWTECH a feldolgozóipar, a gyártástechnológia, analitika kiállítása és vására a por, granulátum és ömlesztett anyagok technológiájának területén, ahol a gumi- és kozmetikai ipartól kezdve a gyógyszer- és vegyiparon át az  élelmiszeriparig bezárólag tájékozódhatnak a szakértők az ágazat jövőbemutató innovációiról.

A szakvásáron kiemelt hangsúlyt kapnak az energiahatékonyság, a  fenntarthatóság, a kímélő feldolgozási megoldások és a folyamatoptimalizálás kérdései. A 2023-as POWTECH kiállítást az alábbi számokkal jellemezhetjük: összesen 28 ország 553 cége képviselte magát.

A kiállítók 43 százaléka érkezett  külföldről. A POWTECH ezekkel a számokkal megalapozta pozícióját a világ vezető por-, ömlesztett anyag- és részecsketechnológiával foglalkozó gyártóinak piacán. A több mint 9.261 látogató- köztük a 65 külföldi országból érkező nemzetközi közönség- is meggyőződhetett erről.

A POWTECH a legfontosabb találkozási pont az ömlesztett szilárd anyagok közösségének számos ágazatában, elsősorban az élelmiszer-, a gyógyszer- és a vegyiparban. A HOLIMEX Kft ezért most is jelen volt a kiállításon,  felkerestük képviselt gyártói partnereinket, találkoztunk a kiállítást meglátogató honfitársainkkal és kalauzoltuk őket a partnereink között.

Néhány kiemelt partner a teljesség igénye nélkül:

Vendégeinknek bemutattuk az IKA standján a még mindig újnak számító CMX 2000 porbekeverő, homogenizáló berendezést, mely nagy viszkozitású  keverékek, szuszpenziók előállítására is kiválóan alkalmas. Nagy sikert aratott az  újonnan fejlesztett technológiai VR-túra is az IKA teljes portfolióján.

A Hosokawacsoport ezúttal is kitett magáért. Standja ismét a legnagyobbak között volt, melynek jelentős részét a csoport viszonylag új tagja, a Hosokawa Solids foglalta el, akik főként az ömlesztett termékek kezelésében kínálnak változatos megoldásokat partnereink számára. A hagyományos Hosokawa Alpine és Hosokawa Micron termékeket holografikus kivetítőn lehetett megszemlélni.

A PIAB önmagához hűen ismét működő modellen szemléltette a porok, granulátumok, tabletták és kapszulák szállítására használható berendezését. Bemutatásra került a PIAB legkisebb modellje is.

A ILC Dover containment kialakítású rögtörő berendezést állított ki, ahol részletes információkkal és „tárlatvezetéssel” álltak partnereink rendelkezésére. Különleges bárpultjuk élőben szemléltette a JetFeeder injektoros port folyadékba / folyadékot folyadékba keverő rendszert. A vásárlátogató számára gombnyomásra keverte ki a megadott arányban hígított szörpöt.

Az Andocksysteme G. Untch GmbH régi partnerünk, aki a megszokott többször és egyszer használatos containment osztott pillangószelepei mellett kihozott egy egyszer használatos AVAX és ACUBE rendszeren alapuló porkonténer megoldást, amely lehetővé teszi a műanyag porkonténer tisztítás nélküli újrahasználatát egy ACUBE bélészsák segítségével.

Régi partnerünk, a holland TBMA is kiállított a POWTECHen. Standjukon az  ömlesztett termékek kezelésében alkalmazott speciális cellás adagolókkal és a pneumatikus szállításban alkalmazott útváltókkal jelentek meg.

A Covid után a POWTECH 2023-ban ismét megmozgatta és összefogta az iparág összes jelentősebb szereplőjét.

A következő kiállítás másfél év múlva, 2025. szeptember 23-tól 25-ig kerül megrendezésre.

TALÁLKOZZUNK AKKOR IS!

POWTECH beszámoló – Nürnberg, 2023. szeptember 26-28.
ika logo
hosokawa alpine logo
piab logo
Andocksysteme