Írisz szelep és tolózár – Újdonságok a MUCON háza tájáról

Hűséges olvasóink talán jól emlékeznek rá, hogy pontosan egy évvel ezelőtt mutattuk be új partnerünket a Process Components céget, aki a MUCON íriszszelepek gyártója. Tavaszi szemináriumunk nyomán számos megkeresés, valamint rendelés érkezett MUCON szelepre főként gyógyszer-, élelmiszer- és vegyipar területéről. Akkori előadásunkban már jeleztük, hogy további fejlesztések várhatók mind az írisz szelepek, mind pedig a speciális tolózárak területén. Legnagyobb örömünkre a számos jól kipróbált, írisz szelep mellett két új fejlesztésű terméket mutathatunk be Önöknek.

MUCON K2P

MUCON K2P

A gyógyszeripar számára kínált K széria motoros működtetésű verzióját immáron a 2. generáció váltja a K2P írisz szelep képében. A K2P légmotoros és elektromos működtetése alkalmat ad automatikus, és/vagy távvezérelt üzemeltetésre. A cél, hogy maximálisan megfeleljen a higiéniai elvárásoknak mind kialakításában, mind szerkezeti anyagaiban. Kis beépítési magasság, könnyű szerelhetőség, tisztíthatóság (Clamp- csatlakozás), rozsdamentes kivitel (AISI316), FDA minősített egybeöntött szelepmembrán (NBR, EPDM, szilikon), valamint a Zóna 20 és Zóna 21 ATEX kategóriáknak való megfelelés ideális választás- sá teszi a MUCON K2P szelepet a nagy tisztasági szinten működő üzemek számára porok, granulátumok, pelletek, tabletták, kapszulák szabályozott kitárolásánál.

Több éves kreatív fejlesztési munka eredményeként idén dobta piacra új tolózár családját a Process Components. Így most már a régi modellek mellett megtalálható a MUCON SD-H (kézi) és MUCON SD-P (automata) tolózár család is, amelyek minden tekintetben megfelelnek a 21. század magas elvárásainak. Nem mellékesen, a MUCON SD-P tolózár elnyerte a 2013-as POWTECH / TechnoPharm – Új Innovációk díjat (New Innovations award) is.

Az ember első ránézésre egy rosszul sikerült szögletes teniszütőre asszoci- ál az MUCON SD-P láttán, azonban alaposabban megnézve, mindennek megvan a maga helye és értelme ezeken a kompakt, kiporzásmentesen működő tolózárakon. Megőrizve a jó Mucon hagyományt, az új SD modell is kis beépítési magassággal rendelkezik (97 mm). Az anyaggal érintkező részek rozsdamentes (AISI 316L) acélból készülnek. A többi burkolati elem, sín, stb. alumínium ötvözetből készül.

A kiporzásmentes működést a speciális dupla, önbeálló tömítés biztosítja. A tolózár különleges belső kialakítása következtében az egyenletes nyitás és zárás még folytonos anyagáram mellett is biztosított. A rugalmas, kis súrlódású polimer lehúzó-tömítő elemek automatikusan tisztítják a zárólap felületét, megakadályozva ezzel a kiporzást működés közben, csökkentve ezzel az elhasználódás mértékét. A MUCON SD-P tolózárak sztenderd kialakítása szintén megfelel az 1D, illetve 2D ATEX kategóriáknak, így nincs akadálya a Zóna 20 és Zóna 21 területen való beépítésnek sem. Az SD család jelenleg DN100, DN150, DN200, DN250 méretekben áll rendelkezésre.

MUCON SD-P

MUCON SD-P

E két kiemelkedő fejlesztésre méltán lehet büszke a gyártó Process Components, és minden bizonnyal a leendő felhasználók is maximálisan elégedettek lesznek velük.

Szíves érdeklődésükkel bizalommal forduljanak Kovács Dániel kollégánkhoz.

 

Írisz szelep és tolózár – Újdonságok a MUCON háza tájáról
irisz-szelep-es-tolozar-ujdonsagok-a-mucon-haza-tajarol
MUCON SD-P