Holimill tovább fejlesztve

Gyakori jelenség ömlesztett anyagok kezelésénél, hogy csomók, összetapadt részecskék akadályozzák a további feldolgozást. Szárításnál tipikus jelenség, hogy a falról időnként „féltéglák” válnak le, amelyeket szét kell oszlatni. A piacon számtalan „Finisher, Lump breaker” érhető el, sok-sok millióért. Pár éve a Holimex tervezett a nevünkből Holimill-re keresztelt rögtörő berendezést. A metszeti rajzon látható a gép kialakítása. Nagy tömegáram esetén a kapcsolódó rédlerekhez, szállító szalagokhoz igazodva négyzetes ki/beömlő nyílásokat (400×400 mm) tervezünk. Kör keresztmetszetű karimával végződő szárítókhoz hengeres testet illesztünk.

Holimill vázlatos rajza

Holimill vázlatos rajza

Jelen cikkünkben egy olyan fejlesztést szeretnénk bemutatni, melyet egyedi igények iniciáltak. A Holimillt – elsősorban – gyógyszeripari igények kielégítésére találtuk ki. Ennek az iparágnak alapvető követelménye a higiénikus kialakítás. A gyógyszerek sok esetben agresszívek, igen gyakran sósavas sók. Ezért nyilvánvaló a különleges összetételű rozsdamentes acél szerkezeti anyag és a polírozott felület. Másrészt a gyógyszerek mind szerves anyagok, tehát éghetők, poruk robbanásveszélyes, másik követelmény tehát a robbanásbiztos kivitel.

A Holimill prototípusánál csak a porrobanási lehetőségből indultunk ki. Egyik megrendelőnk azonban, aki a szárítót alkohollal feltöltve tisztítja, olyan Holimill kifejlesztésére adott megbízást, melyet el lehet árasztani a robbanásveszélyes oldószerrel. Ne kelljen tisztításkor leszerelni a rögtörőt, hanem azon keresztül lehessen üríteni a felette levő szárítót. A legnagyobb kihívás a tengelyek tömítettségének megoldása volt. A tengelyvégek csapágyazásánál dupla tömítést alkalmaztunk, melyek közé kis túlnyomással inert gáz (nitrogén) vezethető. Így biztosítjuk, hogy oldószer, por ne tudjon a környezetbe jutni.

Cikkünk példa arra, hogy mindig találunk megoldást a problémákra, és kifejlesztjük az igényeknek megfelelő berendezést.

Holimill tovább fejlesztve