Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.

A Holimex régóta képviseli az olasz Paglierani céget hazánkban. A termékpalettán mindenfajta kiszerelő, csomagoló berendezés található, a tasak vagy szelepes zsák töltőtől a robot karos rakat készítőn át a raklap fóliázóig. A csomagológépek a malomipar, cement és ásványipar, vegyipar – mint például műtrágya és növényvédő szer gyártás számára készülnek közel 90 éve, 1926 óta. Mindezekkel a berendezésekkel a Föld minden kontinensén találkozhatunk, hirdetve a Paglierani vezető szerepét és sugározva a vevői megelégedést. Hazánkban is számos referenciát tudunk felmutatni. Idén két újabb projekt megvalósulásáról számolhatunk be.

Hosszú előkészítés, sikeres pályázat és eredményes FAT után a Hajdú Gabona Zrt berettyóújfalui malmában állítottuk üzembe a legújabb DA 40 típusú lisztcsomagoló berendezést. A fél, egy vagy két kilogrammos tasakok kiszerelésére alkalmas gép kb. 40 darabot tud készíteni percenként (ezt fejezi ki a típusjelzés), és a kész tasakokat 10 darabos zsugorfóliás gyűjtőcsomagba rögzíti. A berendezés alkalmas dara és különféle liszt termékek kiszereléséhez. A gyári átvétel Rimini mellett jól sikerült, a berendezés időben megérkezett. A gyári szakemberekkel üzembe állítottuk és átadtuk a molnároknak.

Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.A DA 40 csomagológép karusszeles kialakítású. Adagoló, töltő, vibrációs tömörítő valamint fésűs továbbítású tasak formázó, tasakszáj vágó és ragasztó egységekből áll. A lezárt tasakok ellenőrző mérleg után hagyják el a csomagológépet és szállítószalagon érkeznek az egység csomag készítő részéhez, miközben fémdetektor ellenőrzi a terméket. Az egységcsomag képző célszerűen beforgatja, összevárja, rendezi a tasakokat és a 2×5 darabos egységet hőzsugor alagúton átvezetve zsugorfóliával egységgé formázza.

Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.

Miközben a tiszántúli liszt csomagológép beüzemelése folyt, az ország másik felébe megérkezett egy zsáktöltő, zsákzáró gépsor is. Ezt a berendezést a Plantaco Kft. növényvédő szer kiszereléshez vásárolta. A feladat a 25 kg-os PE béléses zsákok töltése, hegesztése, majd levarrása volt, mindez természetesen automatikusan, egy kezelő közreműködésével. A töltőcsonkra felhelyezett zsák a vonalon végighaladva a végén formázott, levarrt késztermékként hagyja el a szállítószalagot.

Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.

A szállítmány rendeltetési helyére juttatása nem volt egyszerű feladat. Már a kamionból való kiemelés is megpróbáltatást jelentett, ugyanis a túlméretes, túlsúlyos, speciális palettára rögzített fő egység mozgatásához két targoncára volt szükség.

A telepítés helyén, az üzemben ugyan elegendő tér és belmagasság állt rendelkezésre, de az odavezető szűk út, a mennyezetről belógó födémgerenda komoly kihívás elé állított minket. Csak milliméterről milliméterre, olykor megdöntve lehetett haladni.

A precíz méretezésnek köszönhetően azonban a berendezés végül a helyére került. A kezdeti nehézségek után a beüzemelés megtörtént és a töltő záró sort teljes kapacitással üzembe vették.

A csomagológépekről mindent tud kollégánk
Tatár Attila (+36 30 694 4653).

Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.
Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.
Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.
Csomagoló berendezések Magyarországon, a PAGLIERANI-tól.
csomagolo-berendezesek-magyarorszagon-a-paglierani-tol-04
csomagolo-berendezesek-magyarorszagon-a-paglierani-tol-06