Zacskó szárító gép

A rugalmas zacskóba történő csomagolási mód kedvelt, nagyon elterjedt az élelmiszeriparban. Mielőtt a további technológiai szakaszokba lépnek a zacskók, a feliratozás, minőségellenőrzés, másodlagos csomagolás előtt a zacskókat le kell szárítani, mivel az autoklávos vagy egyéb módon történő hőkezelés után nedves marad a zacskók felülete. Egy célirányos zacskó szárító gép, légborotva rendszer, melyet kifejezetten zacskókhoz terveztek, növeli a hatékonyságot, ezzel egyidejűleg biztosítja a gyors és tökéletes szárítást.

Nagy-sebességű szárítórendszer rugalmas zacskócsomagolási technológiához

Jetair Technologies JetTunnel Pouch berendezése célirányosan tervezett, bármely típusú rugalmas zacskó-csomagolási rendszerhez tökéletesen illeszthető szárítási technológia.

A berendezés kialakítása olyan, hogy meglévő rendszerekbe azonnal telepíthető, különösebb előkészület nélkül. JetTunnel Pouch felszereltsége továbbá a beépített szállítószalag, a zacskók dinamikus leszorításával. Ez kiküszöböli azt a problémát, amellyel a hagyományos, sűrített levegős rendszerek esetén találkozunk: a zacskók nemkívánatos elmozdulása, ezáltal csökken a szárítás hatékonysága, így az áteresztőképesség is kisebb lesz. A JetTunnel Pouch alkalmazása esetént ezeket a problémákat elfelejthetjük.

A JetTunnel Pouch nagy-teljesítményű, centrifugális befúvó rendszerrel van felszerelve, szűrt és olajmentes levegőt biztosít a speciálisan kialakított légborotva számára. A befúvók 70%-kal kevesebb energiát igényelnek, mint egy hasonló kapacitású, hagyományos, sűrített levegős rendszer.

A maximális hatékonyság eléréshez a JetTunnel Pouch továbbító szállító-szalaggal rendelkezik. A dinamikus leszorító rendszer irányban tartja a zacskókat, és csekély mértékű nyomás alkalmazásával védi a zacskókat, megakadályozva ezzel a zacskók összelapulását a szárítási folyamat során.

Zacskó szárító gép előnyei:

  • Speciálisan a nehezen szárítható, párna formájú zacskós csomagolások számára tervezve
  • Megnövelt áteresztő képeség, percenként akár 200 darab
  • Energia felhasználás csökkentése akár 70%-kal
  • Dinamikus leszorító rendszer védi a csomagolás, és megakadályozza a termék károsodását
  • A speciálisan kialakított légborotva pontosan illeszkedik az Ön igényeihez

JetAir Technologies designs and manufactures air knife drying and blow off systems for containers and consumer packaged goods.