Vékonyréteges bepárló - laboratóriumi

Laboratóriumi vékonyréteges bepárló lepárló: kis tömegű (2 kg), magas forrpontú és viszkozitású elegyek elválasztására.

Kisléptékű, termikus szétválasztás vékonyréteges bepárlással

A vékonyréteges bepárló készülékben a forgó, terelőlapátokkal ellátott „törlőlapátok” osztják el az alapanyagot a bepárló hengeres testén, így hozva létre egy vékony filmet. A vékony filmnek és a turbulens áramlásnak köszönhetően a hő- és anyagtranszfer optimálissá válik, a párolgási folyamat pedig felgyorsul.

A berendezés vákuum alatt üzemel (0,1 mbar), így hőérzékeny, de magas forráspontú és viszkózus (15.000 mPas-ig) elegyek is könnyen feldolgozhatóvá válnak. A berendezés folyamatos üzemű, az anyag rövid tartózkodási idővel jut át a készüléken.

A bepárló fő alkotóelemei boroszilikát üvegből készülnek, a szivattyúk, szelepek, stb. pedig rozsdamentes acél kivitelűek. Az üveg testnek köszönhetően a bepárlási folyamat vizuálisan is nyomon követhető. A rendszer moduláris felépítésű, igény esetén további feldolgozó eszközökkel egészíthető ki.

A VTA laboratóriumi bepárló berendezése kifejezetten alkalmas megvalósíthatósági tanulmányok elkészítéséhez, az első folyamat-fejlesztési műveletek elvégzéséhez, a végtermék kis mennyiségű mintáinak előállítására, és a meglévő eljárás optimalizálására.

A LABORATÓRIUMI vékonyréteges BEPÁRLÓ ELŐNYEI

  • Megfelelő és megbízható vizsgálatokat végezhet akár 2 kg alapanyag felhasználásával.
  • Üzemeltethető a 0,1 mbar – 1.000 mbar nyomástartományban.
  • Akár max. 15.000 mPas (cP) viszkozitású anyagok kezelésére is alkalmas.
  • A rendszer moduláris felépítésű, így az adott folyamathoz illeszthető a kiegészítő eszközök változtatásával.