Törőelemes malom - univerzális

Univerzális törőelemes malom többféle törőelemmel szerelhető. A gyógyszeriparban általánosan elterjedt a csapos malom, míg a többi iparágban, élelmiszer- és vegyiparban, ásvány feldolgozásban a verőléces, turbinalapátos rotorokat alkalmazzák bordás állórészben vagy szitabetéttel. Mosh skála szerinti 3-4 keménységi fokig darabos anyagok őrlése valósítható meg 50 µm szemcseméretig.

Könnyen nyitható ajtó az egyszerű tisztításhoz és az őrlő-elemek cseréjéhez

A Hosokawa Alpine Ultraplex UPZ típusú malma sokféle őrlőelemmel ellátható berendezés. A betáplált őrlendő anyag a rotor közepén érkezik az őrlő térbe. Csapos malom esetén az ajtóban álló csapsor és a forgatott csapsor között kell az anyagnak a kerület felé haladnia, miközben a csapok között ütések érik. A törőlemezek, laptörők, kalapácsok, a kerületen elhelyezkedő bordázott állórészben vagy szitabetét mentén forognak. Az őrlőelem típusától, a szitanyílás méretétől, a berendezésen átengedett levegő áramtól és a rotor fordulatszámától függően 50 µm termék szemcseméretig lehet lemenni.

Törőelemes malom előnyei

  • Változatosság és egyszerű üzemeltetés.
  • Szegmensekben cserélhető bordás állórész vagy szitabetét.
  • Robbanásbiztos, nyomásálló (PSR 11 bar) kivitel lángzárral.
  • Egyszerű tisztítás és őrlő-elemek cseréje.
  • Előállított végtermék finom frakció hányada alacsony.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.