Több soros ellenőrzőmérleg

Több soros ellenőrzőmérleg: Ha több sorban érkező termékkel dolgozik, akkor előnyös lehet, ha a súlyt a különféle sávokon egyetlen ellenőrző mérővel ellenőrzik.  Számos megoldásunk is létezik erre a problémára, az egyik a két párhuzamos szalaggal működő dupla soros ellenőrzőmérleg. Elérhető olyan mérleg is, amely kettőnél több sor mérésére is alkalmas.

Több sáv mérése egyetlen kijelzővel

Alkalmas olyan vonalakhoz, ahol a termékek két sávját egyetlen egységgel ellenőrzik, például osztott töltésű csomagoló és töltő vonalakhoz. Az Anritsu beépített többsávos mérőrendszerei lehetővé teszik a nagy pontosságú mérési képességek integrálását egy meglévő gyártási folyamatba akár egy 30 mm keskeny terhelésmérő cellával, amely +/- 0,002 g maximális pontosságot ér el.  Az Anritsu KW6205E típus – akár két sáv mérését is lehetővé teszi egyetlen kijelzővel, Színes LCD érintőképernyővel, automatikus vezérléssel, valamint a GMP és a HACCP támogatásával rendelkezik.

Főbb jellemzők:

Kijelzés: Ahhoz, hogy az ellenőrző mérlegek megfelelően működjenek, a működés ellenőrzését a napi működés minden szakaszában helyesen kell elvégezni: indításkor, gyártás közben és a gyártás végén. Ezeket az eljárásokat, bár szükségesek, az ezzel járó idő és erőfeszítés miatt nem mindig követik szigorúan. A Smart Guide könnyen érthető formában navigál az üzemellenőrzési és karbantartási eljárások között. Ha egy eljárást helytelenül hajtottak végre, a Smart Guide nem engedi a továbblépést, biztosítva a helyes üzemirányítást.

Napi jelentés: Az összes ellenőrző mérleg súlyadat és műveletellenőrzési (auditálási) nyilvántartás az SSV ellenőrző mérlegen helyben kerül elmentésre. A gyártás végén az adatok és a műveletellenőrzési napló E-Reportokon keresztül küldhetők el. A kézi adatgyűjtés kiküszöbölése minimálisra csökkenti a lehetséges hibákat, és egyszerűvé és hatékonnyá teszi az adatok és a napló kezelését.

Termékregisztráció Navigáció: A termékregisztrációs navigáció lépésről lépésre illusztrált utasításokkal egyszerűsíti a paraméterbeállítási eljárásokat. A képernyőn megjelenő illusztrációk segítik az egyes kulcsfontosságú eljárások megértését. Helytelen végrehajtás esetén a navigáció megáll a korrekciós művelet elvégzéséhez.

Pontos mérés: A hagyományos ellenőrző mérlegek a jelfeldolgozás után a mérőcella jelét használják az egyes termékek súlyának meghatározására, amint azok áthaladnak a mérőasztalon. Ha két csomag egyszerre van a mérőasztalon, akkor „”kettős termékhiba”” lép fel, és a rendszer kénytelen mindkét terméket hibásnak jelezni, mivel az egyes termékek súlyát nem lehet meghatározni. Az Anritsu SSV sorozatú ellenőrző mérlegek fejlesztései innovatív jelfeldolgozást, többszálú szűrést alkalmaznak, a mérleg felbontásának javításával együtt a „”dupla termék hiba”” minimalizálására. Ez egyidejűleg minimalizálja a felesleges selejtet és maximalizálja a gyártósor termelékenységét.

Több soros ellenőrzőmérleg előnyei:

  • Automatikus „0” kiegyenlítés, csak a KW6205E esetében
  • Többtartományú, csak a KW6205E-hez
  • Változtatható szalagsebesség
  • Változtatható vonalmagasság

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=QAfBIv6RKok

Anritsu Industrial solutions (http://www.anritsu-industry.com/) vizsgáló, mérő berendezéseket és termelésirányító rendszereket tervez és gyárt élelmiszer- és gyógyszeripari gyártósorokhoz.