Szalagos szárító szennyvíziszaphoz

Amikor egy vízkezelő telepen gyakran okoz nehézséget a szennyvíziszap lerakódása, az iszap kiszárítása lehet a megoldás. Ez fenntartható és költséghatékony megoldás lehet a szennyvíziszap visszaforgatására üzemanyag vagy biológiai termék gyártásába, és lehetőséget ad hulladékhő hasznosítására az év folyamán.

Takarékoskodjunk a működési költséggel és csökkentsük a kibocsátást a szennyvíziszap szárításával

A Dorset cég lemez szalagos szárítói hatásos és egységes módszert ajánlanak a visszanyerendő szennyvíziszap szárítására. A szalag perforált lemezekből áll, ami csökkenti a légellenállást, alacsony energiafogyasztást eredményezve a ventilátoroknál.

Az iszap víztelenítése után a szalagos szennyvíziszap szárítóval 90% százalékos száraz anyag tartalmat lehet elérni. A szárító lemezei galvanizáltak és porszórással vannak kezelve, hogy ellenálljanak az agresszív közegeknek. A terméket vastag rétegben képes szállítani. Beállítható nagyméretű nyílásokkal, hogy ne kelljen tisztítani a szalagot. A fűtés hővisszanyerő rendszerrel van kialakítva, ami növeli a hatékonyságot. A szárító szalag tulajdonságai biztosítják, hogy folyamatosan homogén minőségű terméket kapjunk a szárítási eljárás végén.

ELŐNYEI

  • 80%-kal kevesebb elektromos költség a működés alatt
  • Egyszerű kialakítás, ennek megfelelően kevés karbantartási költség
  • Vegyszerhasználat nélküli megoldás a levegő tisztításánál
  • Nem keletkezik szennyvíz a levegő tisztításánál

Dorset GM (Green Machines) is specialized in designing and manufacturing solutions for processing organic waste.