Szalagos szárító fermentációs maradékhoz

A baromfi trágyából származó fermentációs maradék szárítása gondos és következetes nedvesség ellenőrzést igényel. Egy fenntartható és költséghatékony megoldás, amely a biogáz berendezések hulladékhőjét hasznosítja, jól használható a fermentációs maradék szárítására, a száraz és értékes biomassza használható mint szerves trágya, vagy alom szilárd dobozokban.

Csökkentsük az energiafogyasztást a fermentációs maradék költséghatékony és fenntartható szárításával

A Dorset cég szárító rendszere a biogáz berendezések hulladékhőjét hasznosítja a trágya és az anaerob  fermentációs maradék szárítására. Az egész év folyamán használható és költséghatékony alternatívája a vészhelyzeti hűtésnek. Az elektromos fogyasztása ennek a rendszernek viszonylag alacsony. Szintén rendkívül csekély a légáramlás a terméken át, a porképződés megelőzése érdekében.

A szárító szalag egyik legfontosabb műszaki előnye a sima bevont perforált acéllemez. Az erős szalag megenged 15 – 18 cm trágya rétegvastagságot egyenletesen elosztva a szalag egész szélessége mentén biztosítva ezzel a hatékony szárítási műveletet. A szalag hatékonysága lehetővé teszi a szárító kompakt elrendezését.

A szárító teljesen automatikusan működik, és nem igényel kézi beavatkozást. Szükség esetén távfelügyelettel is ellátható. Különféle végtermékek előállíthatók vele, az alapanyagtól és az alkalmazott technikától függően.

ELŐNYEI

  • Csökkenti az energiaköltségeket
  • Nem szükséges előkezelni a fermentációs maradékot
  • Alacsony karbantartási költség
  • Teljesen automatikus, nincs élőmunka költség
  • Csekély porképződés a kis sebesség révén

 

Dorset GM (Green Machines) is specialized in designing and manufacturing solutions for processing organic waste.