Sejtmentes bioreaktor mintavevő szondák

Sejtmentes bioreaktor mintavevő szondák: a bio-gyógyszergyártás elengedhetetlen lépése a mintavétel, amivel a folyamatok fejleszthetők, nyomon követhetők és javíthatók. A mintavételnek számos elvárásnak kell megfelelnie, ezek közül a legfontosabb, hogy biztosítsuk a befertőződés-mentességet. Mind a minta, mind a bioreaktor befertőződése elkerülhető egy dedikált mintavevő szonda alkalmazásával. Mindemellett szükséges, hogy a szondát csatlakoztatni lehessen a laboratóriumban és termelésben használt, különböző méretű reaktorokhoz.

Kockázatmentes mintavétel a bioreaktor fedőlemez csatlakozásán keresztül

A Flownamics FISP F-sorozatú szondái képesek steril, sejtmenetes felülúszó minták vételére a bioreaktorokból. A FISP eszközök a 12 és 19 mm-es portokhoz csatlakoztathatók, így illeszthetők a legtöbb laboratóriumi, fél-üzemi vagy üzemi-reaktorhoz.

A FISP szonda gyakorlatilag egy 316-os anyagminőségű acél cső vázból, és egy mikropórusos membránból áll.

A szondákat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a fermentációs környezetben tapasztalható hőmérséklet- és nyomásviszonyoknak, valamint a fermentlében található vegyületeknek. Így az eszköz kiválóan használható sejtes, bakteriális, gomba, rovar, vagy alga tenyészetekhez.

A steril határnak (0.2 mikronos szűrő) köszönhetően a szonda használható média adagoló portként is.

A váz és a membrán anyagának köszönhetően az eszköz CIP-pel és SIP-pel tisztítható, illetve autoklávozható.

A szonda használata könnyen elsajátítható, és nem igényel különösebben bonyolult karbantartást.

A FISP szondát alapvetően a Flownamics Seg-Flow berendezéseihez fejlesztették, de kitűnően jól használható más eszközökkel is.

A sejtmentes bioreaktor mintavevő szondák előnyei

  • Kockázatmentes mintavétel bármekkora fermentorból
  • Steril, sejtmentes mintavétel, ami kompatibilis az automatizált mintavevőkkel
  • CIP, SIP és autokláv kompatibilis
  • A minimális holttér garantálja az eszköz pontosságát és csökkenti az öblítési időt

A Flownamics cég automatizált mintavevők gyártására szakosodott, hogy kielégítse a biotechnológia folyamatos, befertőződésmentes és automatizált mintavételi igényét. Termékeik segítségével akár 8 bioreaktorból valósítható meg a minták gyűjtése, majd ezen minták továbbítása különböző elemzőkészülékek fel.