Porszállító containment zsák

Porszállító containment zsák:

A termékek tisztaságának megtartása, valamint a dolgozók megvédése a potenciálisan káros anyagokkal történő érintkezéstől, kritikus fontosságú a biotechnológiai eljárásoknál.  Gyakran nincs jobb megoldás, mint a manipulátor doboz, ami lehetőséget ad az anyagok manuális kezelésére. A tapasztalt bio-gyógyszergyártók tudatában vannak annak, hogy az általános, ipari felhasználási célra tervezett berendezések kudarcot vallanak. A biotechnológiában a merev containment és szállítási megoldások gyakorta nehézkesek és nem kellően hatékonyak. A rugalmas, az iparáguknak specifikus kihívást jelentő megoldásokat felkaroló gyártók előnyt élveznek a versenytársakkal szemben.

Egy gyors és tiszta, rugalmas porszállító rendszer

Az ILC Dover az ipar vezető gyártója a bezárt anyagmozgatási megoldásoknak, a legkorszerűbb technológiát használó ipari gyártók és végfelhasználók számára beleértve a NASA-t is. A vállalat, EZ BioPac terméke egy egyszer  használatos megoldás a szennyeződésmentes porszállításra, a biofeldolgozó és a gyógyszeripar számára.  A rendszer egy merev polipropilén állványból áll, integrált műanyag zsákokkal.  Az állvány tartja a zsákokat, nyitott tölcsér alakban a töltéshez, és az emelési pontnál ketté hajtja, amikor a zsák készen áll arra, hogy alulról kiürítsék. A zsák túlméretezett, és  elegendő anyagot tartalmaz ahhoz, hogy a töltés közben, az állványon visszahajtsák, ami megakadályozza a betöltendő anyag melléfolyását.

A töltési konfigurációban, a felfüggesztett zsák tölcsér alakja lehetővé teszi az anyag manuális beadagolását vagy elvételét, a pontos töltési súly biztosítására. Az alján kialakított adagolónyakat az ön reaktor edényéhez vagy feltöltő tartályához rögzítik a kiürítéshez. Egy clamp-et használnak az anyagáramlás manuális szabályozására és a zsák ürítés utáni lezárására, ahonnan az üres zsák a hulladéktárolóba kerül. Ezzel maximális a befoglalt anyag elkülönítése, nagymértékben csökkentve a por más munkatérben lévő anyagok általi keresztszennyezését, és a munkaterület szállított por általi szennyezését.

A Porszállító containment zsák előnyei

  • A teljesen nyitott felsőrész következtében csökkentett töltési idő.
  • A rendelkezésre álló térfogatok akár 1000 literig, ami csökkenti a zsákok számát.
  • Akár 200 mm-es átmérőjű töltőnyak, ami lehetővé teszi a gyors kiürítést.
  • A szükséges tisztítást a visszahajtható nyak adja, ami a töltés közben védi a homokot.