Porbekeverő folyadékokhoz - szakaszos

Porbekeverő folyadékokhoz : Porok és folyadékok keverése során számos probléma merülhet fel. A keverési eljárás lehet lassú, por és oldószer szabadulhat ki a munkahelyi környezetbe, felgyülemlő portömeg jöhet létre, és az összetevők aránya inkonzisztens lehet.  Ez egy olyan berendezés, ami kezeli ezeket a problémákat, és javítja az eljárása hatékonyságát és minőségét.

Megbízható szakaszos porbekeverés javítja az eljárás minőségét és hatékonyságát.

Az IKA, CMX 2000 in-line keverője, megbízhatóan és állandó minőségben, porokat és folyadékokat kever össze egy szakaszos üzemmódban. Több-szintes stator-rotor kialakítása és egyedi szivattyúzási folyamata, lehetővé teszi nagy viszkozitású összetevők feldolgozását, adalék anyagok bekeverését. A rendszert általában Big-Bag ürítő álvánnyal vagy zsákbontóval egybeépítve és tároló, keverőtartályokkal szállítják. Az alkalmazástól és az ügyfél igényeitől függően a szilárd anyag adagolása történhet ömlesztett zsákos kirakodón, tölcséren, zsákürítő dobozokon keresztül vagy közvetlenül a zsákból egy szívó lándzsán keresztül, míg a folyadék fázis a tároló tartályból érkezik és a keverék oda kerül vissaz.  Az egységek rendelkezésre álló, jellemző, adag térfogat tartománya: 2 – 20.000 literig.

A CMX-rendszert általában szilárdanyag-adagoló adagolóval és keverőedényekkel szállítják.

Porbekeverő folyadékokhoz előnyei:

  • Gyártási idő jelentős csökkenése.
  • Zárt rendszernek köszönhetően, por és oldószer emisszió megakadályozása.
  • Csomóképződés megbízható megakadályozása.
  • Nyersanyag adagolási idő csökkenése, nyersanyagok javított lebontása révén.
  • Szilárd anyagok és folyadékok önszabályozó beadása.
  • A tartályban lévő lerakódások megelőzése

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.