Nagy sebességű tabletta prés

A nagy sebességű tabletta prés, por összenyomásával alakítják ki a tablettákat. A működésük gyors és egyszerű kell legyen, nagy teljesítmény mellett alacsony fenntartási költségekkel. A gyógyszeripari termelésben az egyedi termék profilokhoz tartozó kulcs berendezéseket tartalmazó forgóasztalos tabletta préseket használják. Nagyon fontos a forgóasztal cserélhetősége, a termékváltás időtartamának és a gép sokoldalúságának szempontjából.

Nagy sebességű tabletta prés, gyorsan cserélhető forgóasztallal

A KIKUSUI cég Aquarius G-J jelű nagy sebességű tablettázó prése erőteljes, megbízható, kompakt kialakítású gép. Automatikus súly ellenőrzéssel biztosítja a helyes kapcsolatot a szerszámok összenyomó erejével. A tabletta kiadás légnyomással egyedi kidobást biztosít. Egy lengő kar könnyíti meg a forgóasztal cserét, 20 percen belülire.
Zárt töltőgarat és vákuumos elszívás teszi lehetővé a minimális por veszteséggel járó gyors termelést. A felső szerszám fejen védő akadályozza meg a por felragadását a por veszteség megelőzése érdekében. Por tömítések és fújtatók tartják tisztán a kikerülő portól felső és alsó szerszám területeket.
A KIKUSUI Aquarius G-J nagy sebességű tablettaprés alapgépet 7,5 kW teljesítményű motor hajtja, az elő- és főnyomó görgők 100 kN erőt fejtenek ki. A külső felületek rozsdamentes acélból vannak, a termékkel érintkező részek 316L jelűből, elektropolírozva.
A tabletta tulajdonságoktól függően a gép óránként 36 000-től 324 000 tablettát képes kibocsátani.

Előnyei:

  • A 20 percen belüli forgóasztal cserék csökkentik a holtidőt
  • A 7,5 kW-os villanymotorral hajtott gép nagy teljesítményre képes
  • Szerszám védő, por tömítések, fújtatók akadályozzák a por veszteséget
  • Zárt töltő, vákuumos elszívás minimalizálja a por veszteséget

Kikusui focuses on pharma machinery, especially for the production of raw material into tablet form.