Nagy sebességű palacktöltő, vizsgálórendszerrel

A tabletta, kapszula vagy lágy gél formájú gyógyszerek különböző folyamatokon mennek át, mielőtt a fogyasztóhoz kerülnek. A gyártás és csomagolás lépéseinél az automatikus vizuális felügyelet és a pontos számolás a töltésnél létfontosságú a minőségi szabványok és előírások kielégítéséhez. Mivel külön berendezést beszerezni minden egyes lépéshez igen költséges, a több funkciós gépek előnyösebbek ebből a szempontból Erre szolgál a nagy sebességű palacktöltő amely a tablettákat is átvizsgálja a folyamat közben.

Kemény és lágy kapszulák, tabletták töltése palackba, automatikus vizsgálattal

A Sensum cég Spine Fibo nevű berendezése kemény és lágy kapszulák, valamint tabletták válogatására, számlálására és töltésére van kialakítva, pontos automatikus vizuális vizsgáló rendszerrel. A termékek egy optikai rendszeren haladnak át, amely különböző kamerákat használva minden egyes termék 100 százalékos vizuális vizsgálatára képes. A vizsgálat során elsőként megszámolja a termékeket. Ezután a hibás termékeket kiselejtezi, miközben a jó termékeket a kiegészítő optikai rendszer újra megszámlálja és palackokba tölti. A Spine Fibo másik előnyös jellemzője, hogy nem használ csappantyút a palack töltésénél.  Ezzel a duplán számláló, csappantyú nélküli rendszerrel a berendezés nagy pontosságot ér el a számlálásban, és csökkenti a hibás termék piacra kerülésének kockázatát.

A Spine Fibo kisebb és nagyobb palackokat is képes kezelni, és nincs szükség az alkatrészek átalakítására palack cseréhez. Azonosítani tudja a lehetséges hibák nagy számát, mint az idegen terméket, a méret eltéréseket, vastagság eltéréseket, megnyúlást, gravírozási hibát, bevonat problémákat, törmeléket, repedéseket, foltokat, horpadásokat, buborékokat, eltéréseket a nyomtatásban és textúrában.  Ez a berendezés alkalmas gyógyszeripari termékek felügyeletére, mint sima, bevont és többrétegű tabletták, áttetsző, két színű, átlátszó kapszulák és a lágy zselatin kapszulák széles választékának felügyeletére.

Nagy sebességű palacktöltő előnyei:

  • Tabletták, kemény és lágy zselatin kapszulák vizsgálata, jóváhagyása, palackba töltése.
  • 100% -os vizsgálat lehetősége 3D-s képalkotó technológiával.
  • A hibás darabok eltávolítása a palackba töltés előtt, teljesítmény csökkenés nélkül.
  • A termék méret széles tartományával képes dolgozni, 4 és 28 mm között.
  • Nincs szükség a rendszer hiba mintákkal való betanítására, a hibák széles tartománya be van programozva.

Sensum specialises in the development and production of automatic visual inspection systems for the pharmaceutical and nutraceutical industry.

Filenév Filetípus Fileméret
Sensum_SPINE_FIBO_Brochure_EN.pdf application/pdf 1.35 MB