Nagy méretű szárító páramentesítő

Nagy méretű szárító páramentesítő: a nedvességre érzékeny folyamatoknál és raktárakban kis nedvességtartalmú környezetre van szükség, hogy a termékek minősége megmaradjon. A nagy terek specializált páramentesítőket igényelnek, amelyeknek megvan a szükséges teljesítménye és energia hatékonysága a költségek minimumon tartásához. Az ilyen alkalmazásoknál automatikus ipari nedvesség szabályozó rendszerre van szükség.

Nagy terek páramentesítése nagy hatékonyságú energia visszanyerő technológiával

A  DST Seibu Giken cég RECUSORB RZ nevű, a Recusorb R szorpciós technológiával épültek. Ez tartalmazza a szilikagél szárító forgórészt és a beépített hővisszanyerő technológiát. . A hőt a regeneráló fázisban nyeli el a forgórész, és visszaadja, amikor a belépő levegő előmelegszik és elveszti a nedvesség egy részét. Elektromos, gőz, vagy gázzal működő reaktiválással működhet.

Az  RZ páramentesítők alumínium, cink bevonatú konstrukciók, és többszörös PLC opciókat ajánlanak. 19 – 65 kg/óra (20 ºC.-on,  60% relatív nevesség tartalomnál) és száraz levegőre számítva  2800 – 10500 m3/óra teljesítmény tartományban érhetők el. . Az alkalmazások között van szárított vagy poralakú élelmiszerek csomósodásának megakadályozása, a higroszkópos anyagok védelme a gyógyszergyártásban a nedvesség kizárásával csomagolás közben, és a raktározott termékek élettartamának meghosszabbítása valamint a kondenzáció megelőzése hideg raktárakban és jégcsarnokokban. Van ú. n. jeges változat, nagyobb légárammal, ideális a recirkulációs üzembe helyezésekhez.

Nagy méretű szárító páramentesítő előnyei

  • Csökkenti az energiaköltségeket, azáltal, hogy a Recusorb hő visszanyerő technológia   alacsony hőmérsékleten adja ki a száraz levegőt
  • PLC szabályozó opció segítségével minimalizálja a relatív nedvesség, hőmérséklet variációkat, a felhasználó szükségletének megfelelően
  • Kiváló korrózióvédelme van az alumínium-cink bevonat révén
  • Könnyű beilleszteni meglévő létesítménybe, az energia bevitel többféle (elektromos, gőz, gáz) lehetőségével

A  DST Seibu Giken cég a szárító, páramentesítő berendezések vezető nemzetközi gyártója.