Mérleg és keverő - Automata cukrászati gép

A pontos összetételű és homogén pépek előállítása fontos első lépés sok cukrászati eljárásnál.  A hagyományos térfogat alapú mérő eszközök tévedhetnek a hőmérséklet, nedvesség és sűrűség változatok következtében, egyenetlenségekhez és minőségromláshoz vezetve. Egy erre a célra készült súlymérés alapú mérleg és keverő egyértelmű, pontos eredményeket szolgáltat, javítva a termék minőséget és csökkenti a hulladék miatti költségeket.

Nagy pontosságú alapanyag mérleg és homogenizáló

A Baker Perkins cég által ajánlott Autofeed egység egy kompakt automatikus berendezés, amely 8 különböző száraz és folyékony termékösszetevő mérésére és beadagolására képes. Ezután az összetevőket egyenletes homogén péppé keveri, amely kész valamelyik speciális Baker Perkins sütőbe való betöltésre.

Az Autofeed az ömlesztett anyag kezelő rendszerből egymás után tölti be az összetevőket a kombinált mérő és keverő tartályba. Egy súlymérő garat használata biztosítja a helyes arányok fenntartását, függetlenül a kalibrálástól.

Az összetevőket a beprogramozott töltő ciklus alatt is keveri, és a beadagolás sorrendje a recept program részeként könnyen változtatható, ezzel biztosítani lehet a pép legjobb állagát.

Az érzékeny súlymérő rendszer minden 180 kg-os (200 literes) teljes adagra vonatkozóan a 00,1 %-os pontosságot teljesíti. Egy felhasználóbarát érintőképernyős HMI képileg megjeleníti a folyamatot, 20 receptet tárol, kezeli a riasztást és az adatrögzítést, ezen túl adagonként jelenti az összetevők felhasználását. A gyűjtő tartály szint ellenőrzése valamint a mérő és keverő lépések egymásutánja teljesen automatikus, nem igényel kézi beavatkozást.

Az Autofeed hatékony költség ellenőrzést is szolgáltathat. Az egyes adagok elkészítéséről kiadott megbízható jelentések alapján rendszeresen nagyon pontos alapanyag felhasználási statisztikákat lehet készíteni.

Végül, opciók hatásos tartománya érhető el, amelyekkel az Autofeed a felhasználó meghatározott követelményeihez szabható, többek között hatásos CIP rendszer, nagyobb teherbírású kialakítás a nagy viszkozitású pépekhez, iker tartályok a receptek közötti keresztszennyeződés elkerülésére, cukormentes szirup egység és mások.

Mérleg és keverő előnyei:

  • Az összetevők 0,1 % pontosságú súlymérése, térfogatmérés helyett
  • Tároló tartály alkalmazása az egyes adagok között, a folyamatos töltés érdekében
  • 20 féle recept 8 féle összetevőből maximális rugalmasságot nyújt
  • Könnyű tisztítani, a négyszögletű profilok minimalizálják a adagolódást
  • Nagy volumenű gyártáshoz, 6000 kg/óra teljesítménnyel

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.