Légöblítő gép

Az élelmiszeriparban és gyógyszeriparban használatos konténer-dobozok, tárolók tisztítására hagyományosan vízöblítéses rendszert alkalmaznak. Ez az eljárás tekintélyes mennyiségű vízveszteséggel jár. A leöblített konténerek szárítást igényelnek, ez további energiafelhasználást jelent. Az egyedi kivitelezésű, „vízmentes” Légöblítő gép  -el a vízfogyasztás csökkenthető, ezzel egyidejűleg a folyamat hatékonysága növelhető.

Vízmentes, légöblítő gép , a higiénikus csomagolórendszerek elvárásaival összhangban

A Jetair Technologies Ion3 típusú légöblítő berendezése egy teljesen vízmentes megoldást kínál a tároló edények, tégelyek levegővel történő tisztítására, légöblítésére, az élelmiszer-, gyümölcslé- és gyógyszergyártók számára.

Az Ion3 egy ionizáló rendszert és egy lefúvató egységet ötvöz, nem csak a vízfogyasztás kiküszöbölésére, de a hatékonyság jelentős növelésére is. A direkt hajtású centrifugális befúvó tiszta, szűrt, ionizált levegőt biztosít, a hagyományos sűrített levegős rendszerekkel szemben 70%-kal kevesebb energia felhasználásával.

Az Ion3 egység vákuumos szennyeződés gyűjtő és HEPA szűrő alkalmazásával egy teljes, zárt rendszerű levegő öblítéses megoldást kínál, mely óránként akár 90 000 darab tárolót, tégelyt képes megtisztítani.

Az Ion3 testreszabottan, az Ön igényeinek megfelelően kerül kialakításra. A megkívánt levegőnyomás és térfogatáram ellátás, a lég-borotva fúvókái, a vezető sínek mind-mind egyedi kialakításúak, a felsoroltak összesége biztosítja, hogy az Ön által alkalmazott tárolók, tégelyek kívül-belül tökéletesen tisztán hagyják el a berendezést. Az innovatív tervezésnek köszönhetően a kis nyílással (min. 28 mm-ig) rendelkező tégelyek is tisztíthatók legyenek.

Előnyök

  • A vízmentes öblítési technológia csökkenti a felhasznált ellátó közegek fogyasztását
  • A hagyományos, sűrített levegős rendszerekhez képest az energia felhasználás 70%-kal csökkenthető
  • Egyedi kialakítás az Ön igényeinek megfelelően, ezzel biztosítva a tökéletes öblítési folyamatot
  • Magas áteresztő képesség, egészen óránként 90 000 darab tároló, tégely tisztításával
  • Vákuumos szennyeződés gyűjtő, és HEPA szűrő a a munkaterület jobb levegőminőségének eléréséhez

JetAir Technologies designs and manufactures air knife drying and blow off systems for containers and consumer packaged goods.