Lapátos keverő - Folyamatos, nagy sebességű

Lapátos keverő: Finom és kohéziós porok folyamatos, intenzív, folyamatos, nagy sebességű keveréséhez, előnyösen rövid tartózkodási idővel és pontos hőmérséklet-szabályozással.

Intenzív, folyamatos keverés rövid tartózkodási idők mellett

A Hosokawa Folyamatos lapátos keverője egy vízszintes tengelyű berendezés. A tengelyen a lapátokat egyszeres-, vagy kettős-spirál alakban helyezik el. A keverés intenzitás a rotor sebességével, illetve a lapátok szögének beállításával változtatható.

A berendezést kifejezetten finom, és kohézióra hajlamos porok keveréséhez fejlesztették ki. A berendezésmérettől függő kapacitás 100 kg/h és 100 000 kg/h között változik, jellemző tartózkodási idő 1 -20 másodperc. A rendszert számos területen lehet használni, mint a nagy intenzitású keverés, bevonat készítés, finom agglomeráció, vagy porok reagáltatása gázokkal. A lapátos keverő kifejezetten hatékony hőátadásra képes, köszönhetően az anyag és a keverő belső felület közötti intenzív érintkezésnek. Az elvárt folyamatparaméterektől függően a berendezést fűtő-, vagy hűtőköpennyel lehet ellátni.

A lapátos keverő előnyei

  • Keverés alatt tökéletes hőmérséklet-szabályozás.
  • Üzemelés kis mennyiségekkel és rövid tartózkodási időkkel.
  • Nagy teljesítményű berendezés.
  • Tömör kiépítés.

Száraz és nedves porok mechaanikus és termikus keverésére, szárítására és tömörítésére szakosodott.