Laboratóriumi törlő réteges lepárló

Laboratóriumi törlő réteges lepárló: jusson megbízható következtetésre, mindössze akár 2 kg, magas forráspontú vagy magas viszkozitású nyersanyag desztillálásával.

Kisléptékű, termikus szétválasztás törlő réteges desztillálással

A törlő réteges desztillálással, a forrási hőmérséklet jelentős csökkenése érhető el az üzemi nyomás csökkentésével. Ez egy folyamatos eljárás, igen rövid tartózkodási idővel. A VTA, laboratóriumi, törlő réteges desztilláló egységet kis termék mennyiség lepárlására tervezték, hogy megbízható adatokat szerezzen a szétválasztási eljárásról.

Az egység alkalmas, a magas forráspontú és magas viszkozitású betétanyagok kezelésére, akár legfeljebb 15.000 mPas (cP) viszkozitás értékkel is. Az egység fő alkotóelemeinek bór-szilikát üvegből történt gyártása lehetőséget nyújt a termék habzási vagy eltömítési/lerakódási tulajdonságainak szemrevételezéses megfigyelésére, a desztillálás során.

Ez a berendezés alkalmas megvalósíthatósági tanulmányok elkészítéséhez, az első folyamat-fejlesztési műveletek elvégzéséhez, a végtermék kis mennyiségű mintáinak előállítására, és a meglévő eljárás vonásainak optimalizálására, mint a hőmérsékletre érzékeny és magas forráspontú termékek koncentrálása, frakcionálása, desztillálása, megtisztítása és szárítása.

A laboratóriumi törlő réteges lepárló előnyei

  • Lehetőséget ad a desztillálási eljárás szemrevételezéses megfigyelésére.
  • Megfelelő és megbízható vizsgálatokat végezhet akár 2 kg nyersanyag felhasználásával.
  • Üzemeltethető a 0,1 mbar – 1.000 mbar nyomás-tartományban.
  • Akár max. 15.000 mPas (cP) viszkozitású anyagok kezelésére is alkalmas, üzemi hőmérsékleten.
  • A rendszerhez folyamatos adagoló rendszerek és folyamatos leürítő rendszerek választhatók, a lepárolt anyaghoz és a maradékhoz.

VTA (http://www.vta-process.de/), vékony-réteges és rövid utas desztilláló üzemeket gyárt, laboratóriumi és ipari méretekben, valamint, ilyen üzemek komponenseit.