Laboratóriumi gabona főző

Új reggeli gabonatermékek fejlesztésénél költséges és időpazarló kivonni a termelésből az üzemi méretű gyártósort egy új recept vagy gyártási módszer kipróbálásának idejére. Egy laboratóriumi gabona főző  méretezhető eredményeket szolgáltató feldolgozó, maximális rugalmasságot enged meg a kutatás és fejlesztésben, nem zavarva a meglévő gyártósorokat, megtakarítva időt és költséget.

Teljesen méretezhető főző rendszer termékfejlesztéshez és kutatáshoz

A Baker Perkins által ajánlott Laboratory Scale Cereal Cooking System pontosan reprodukálja az gabonafélék üzemi méretű gyártásának minden eljárását. A gabonafőző gabonafélék kisebb adagjait (legfeljebb 125 kg) főzi meg gőznyomás alatt egy lassan forgó edényben.

A főző edényt egyedi kettős kúpos formájúra tervezték, ami megengedi a gabona magok állandó mozgását és forgását, ami alapos és egyenletes főzést eredményez. A laboratóriumi főző tervezésének alapgondolata, hogy határozott és megismételhető adatokat szolgáltasson a főzési eljárásról.

A laboratóriumi főző pontosan leképezi azokat a körülményeket, amelyek az üzemi méretű Baker Perkins Cook Master berendezésben előfordulnak, ami azt jelenti, hogy a laboratóriumi eredmények a nagyméretű termelő gyártósoron is megvalósíthatók. Ez szükségtelenné teszi az üzemi méretű gyártósor kivonását a termelésből egy-egy kísérleti gyártás vagy recept minta kedvéért.

Laboratóriumi gabona főző előnyei:

  • A tökéletesen méretezhető eredmények feleslegessé teszik a nagy méretű kísérleti gyártásokat
  • A stabilitásra és megismételhetőségre törekvő tervezésnek köszönhetően tökéletes a recept fejlesztéshez
  • Ideális kis adagok feldolgozására marketing mintákhoz és hasonlókhoz
  • Rozsdamentes acél és nyitott keretes kialakítás a tisztítás és karbantartás megkönnyítésére

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.