Színes üveg folyadék vizsgáló

Színes üveg folyadék vizsgáló: A színes üvegekben lévő folyadék esetlegesen előforduló szilárd szennyeződésének felderítése a gyógyszeriparban rendszeres, de nem könnyű feladat, amihez különleges megvilágításra van szükség. Az ilyen termékek szennyezés felderítésének javítására az Európai Gyógyszerkönyv Bizottság javasolja a meghosszabbított vizsgálati időt és az intenzívebb megvilágítást. A kutató laboratóriumok számára hasznosak ezek a roncsolásmentes vizsgálati módszerek.

Szemcsék felderítése opálos oldatokban 3750 Lux-nál erősebb megvilágítás használatával

Az Adelphi cég Apollo II nevű nagy fényerejű folyadék vizsgáló egysége könnyen használható eszköz a színes üvegpalackban, fiolában vagy ampullában lévő folyadékok szennyező részecskéinek felderítésére.  Korszerű, 3 LED-es fényforrást tartalmazó lámpája 8000 – 10,000 cd fényerővel  3750 Lux-nál erősebb megvilágítást létesít. A mindkét panel előtt 5 másodpercnél hosszabb megfigyelési idő a legjobb vizuális felderítési arányt szolgáltatja. A fény által színessé váló részecskék láthatóvá válnak a fekete panel előtt, míg a sötét részecskék a fehér panel előtt. Az eszköz magassága és szöge beállítható, a kezelő kényelmét szolgálva. A fényforrások élettartama 50 000 óra, ami napi 8 órával számolva 17 év.

A színes üveg folyadék vizsgáló előnyei:

  • A felhasználóbarát eszköz össze- és szétszerelése nem igényel műszaki szakértelmet
  • Kicsi az alapterülete, könnyű az elhelyezése
  • Könnyen összehajtható vázzal helytakarékos, összehajtva nem sérülékeny
  • Ergonómiai kialakítása a magasság és a szög állíthatóságával a kezelő kényelmét szolgálja
  • Teljesíti az Európai Gyógyszerkönyv 2.9.20 jelű meghatározását és az Amerikai Gyógyszerkönyv 41 (1970) fejezetének 6.1 szakaszát.

Az Adelphi elsősorban a gyógyszer- és a kozmetikai ipar számára gyárt folyadéktöltő berendezéseket, és ezen gépek kiegészítő berendezéseit, mint a kupakzáró, folyadékvizsgáló, stb.