Laboratóriumi cikk-cakk osztályozó

Laboratóriumi cikk-cakk osztályozó: egy felfelé áramlású osztályozó, ami különböző anyagokat választ szét, bármilyen pontossággal a 100 µm – 6000 µm tartományban. Széles körben használják különböző iparágakban, mint homok vagy kavics eltávolítása fűszerekből, por eltávolítása vitaminokból kb.  100 µm-es tartományban, stb.

Demonstrálja az osztályozást egy plexilap burkolat alatt

A Hosokawa Multi-Plex, MZM cikk-cakk osztályozó, egy felfelé áramlású osztályozó, az osztályozó csőben cikk-cakk geometriával, ami biztosítja, hogy a durva szemcsés anyagokat az osztályozó levegő többször is leöblíti.

Ez egy több-fokozatú osztályozást eredményez, és az osztályozó egy rendkívül precíz szétválasztást ér el. A szétválasztó pontot be lehet állítani a kb. 0,1 – kb. 6 mm-es tartományban. Az osztályozót elsősorban különböző anyagok válogatásához és szétválasztásához használják. Mivel az osztályozási folyamatot egy plexi burkolaton keresztül végig nézheti, az 1-40 MZM,  mint a felfelé történő áramlás és osztályozás bemutató modellje, és mint vizsgáló berendezés az oktatási tevékenységek laboratóriumi kísérleti eszköze.

A laboratóriumi cikk-cakk osztályozó előnyei

  • Levegő áramlási teljesítménye: 6 – 60 m³/h, ami megfelel  1 – 10 m/s áramlási sebességnek.
  • Szakaszos üzemmód, adag tréfogata vagy 0,5 vagy 25 liter.
  • Áteresztőképesség: kb. 3 – 30 kg/h.
  • Legnagyobb beadagolható szemnagyság: kb. 10 mm.
  • Nagy pontosságú szétválasztás, ahol a durva szemcsés anyag nem tartalmaz port.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.