Kosaras sajtolóprés

Kosaras sajtolóprés: alacsony nyomáson végzett sajtolás az enyhén diszperziót képező, pormentes granulátum, gömbölyű, erősen porózus, jó diszperziós tulajdonságú granulátum előállítására. A kosaras sajtolóprésben, az anyagot egy sajtoló rotor nyomja át egy perforált szerszámon.

Enyhe nyomás a laza szerkezetű és nagy felületű granulátumokhoz

A Hosokawa Alpine, Bextruder BX berendezésben a terméket enyhe nyomással granulátummá formázzák, aminek szerkezete laza és nagy a felülete.

A Bextruder termék-kamrájában két rotor működik ellentétes forgási iránnyal. A felső rotor jó keverést végez, és lefelé hordja az anyagot. Az alsó sajtoló rotor összenyomja az anyagot, és átsajtolja egy háló-kosáron.

A Bextruder berendezést gyakran használják porózus szerkezetű és nagy felületű pelletekhez, könnyen diszperziót képző granulátumokhoz, italporokhoz, mártásokhoz és leves porokhoz, tisztító szerekhez, rovarölő szerekhez, stb.

A kosaras sajtolóprés előnyei

  • Háló-kosár gyorsan cserélhető.
  • Fúvóka átmérő: 0,5 – 3 mm.
  • Minden alkatrész könnyen hozzáférhető.
  • Enyhe nyomás.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.