Konzervdoboz szárító légborotva

A nagy kapacitású, konzervdobozok töltésére alkalmas gyártó sorok áteresztőképessége és hatékonysága elsőrendű szempont. A szárítási funkció mindig kritikus pont a technológiában, elsősorban a szárítást követő technológiai lépéseket figyelembe véve: úgy, mint a feliratozás, címkézés és a másodlagos csomagolás. A több-soros konzervdoboz szárító gép lecsökkenti a hosszirányú helyszükségletet, ezzel növeli az áteresztőképességet, miközben látványosan redukálja az energia-felhasználást, összehasonlítva a hagyományos, sűrített levegővel működő rendszerekhez képest.

Folyamatos működésű szárító berendezés konzervdobozok több-soros szárítására

A Jetair Technologies MassJet Bulk Dryer berendezése nagy kapacitású, magas hatékonyságú szárítási megoldás akár egy-vonalas, akár több-vonalas, folyamatos termelésű töltősorok számára. Gyors és tökéletes szárítást biztosít konzervdobozok szárítására, így azok alkalmasak a technológiai folyamat következő állomásaira.

A Jetair MassJet egységét egy különlegesen hatékony, direkt hajtású légbefúvóval felszerelt. Ez teszi lehetővé, hogy az energiafelhasználás akár 70%kal is csökkenthető a hagyományos, sűrített levegővel működő egységekhez képest. A légborotvákba befújt levegő tiszta, szűrt, olajmentes. A légborotva fúvókáinak kialakítása olyan, hogy a kívánalmaknak pontosan megfelelő, egyedi beállítást lehetővé tegye.

A burkolatot úgy tervezték, hogy nem csak a zajt csökkenti, de felfogja a lefúvatott nedvesség cseppeket is. Így összegyűlik a padozaton keletkező nedvesség is, ez kizárja a környezet szennyeződésének kockázatát, továbbá csökkenti a levegőben jelenlévő szennyeződések okozta higiéniai kockázatot.

A szárító egységek egyedül álló tervezése biztosítja a tökéletes, 3D-s tisztítást, a dobozok minden oldalán, anélkül, hogy a dobozok bármilyen előzetes beállítására lenne szükség. Ennek köszönhető a technológia egyszerűsége. Továbbá az is figyelemre méltó, hogy a berendezés a technológiai vonalban mindössze 1,9 m hosszúságot foglal el, emellett maximális áteresztőképességet eredményez.

Konzervdoboz szárító előnyök:

  • Integrálható az egység-csomagolásos, illetve többsoros csomagolásos meglévő rendszerekbe
  • Akár 70%-os energia megtakarítás
  • Tökéletes, 3D-s szárító rendszer, a dobozok extra kezelése, mozgatása nélkül
  • Kompakt kialakítás, kevesebb, mint 2 méter hosszanti helyigény
  • A burkolatok csökkentik a zajterhelést, és felfogják a lefúvatott nedvességet

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=hc0tfo-MfrI

JetAir Technologies designs and manufactures air knife drying and blow off systems for containers and consumer packaged goods.