Konzervdoboz nyomtató beépített szárítórendszerrel

A dátum és batch sorszám konzervdobozokra történő nyomtatása megkívánja a szennyeződés és nedvesség mentes felületet, ellenkező esetben a nyomtatás nem lesz tökéletes. A szárítási és portalanítási folyamathoz általában két önálló egységre van szükség, mielőtt a konzervdobozok a szintén különálló feliratozó berendezésbe érkeznek. A konzervdoboz nyomtató, mely társítja a három funkciót, képes egy lépésben szárítani és a szennyeződéseket eltávolítani a konzervdobozok felületéről, és azonnal elvégzi a dátumozást/feliratozást is. Ezzel csökkennek a költségek, rövidül a kezelés időtartama, emellett tökéletes a nyomtatás minősége.

Légborotvás szárító rendszer és tintasugaras nyomtató rendszer kombinációja egy berendezésben, konzervdobozok számára

JetAir Technologies SureCode berendezése ötvözi a szárító/lefúvató és egy folyamatos tintasugaras nyomtató funkcióit. A SureCode-ot úgy tervezték, hogy a konzervdobozok oldalsó felületét is úgy készítse elő, hogy ezzel biztosítsa a hagyományos címkézési folyamatot.

A szárító/portalanító egység két rozsdamentes, több irányban állítható légborotvával van felszerelve, ez teszi lehetővé, hogy a SureCode a különféle méretű tárolók, konzervdobozok széles skáláján alkalmazható. Az eljárás biztosítja, hogy a töltési folyamat után a felület nedvességtől és szennyeződéstől mentes legyen.

A légborotvát egy nagyteljesítményű légbefúvó működteti. Ez teszi lehetővé, hogy az energiafelhasználás akár 70%kal is csökkenthető a hagyományos, sűrített levegővel működő egységekhez képest.

A szárítás dupla-falú kamrában megy végbe, így a lefúvatott szennyeződés, nedvesség egy mosható tálcában gyűlik össze, a szállítószalag alatt.

A SureCode tintasugaras nyomtatója egy Domino AX egység, folyamatos működésű, percenként akár 2 975 karakter felvitelére képes.

Az állítható nyomtatófej egyszerűen, gyorsan cserélhető. A légborotva és a nyomtatási modul teljeskörű vezérlését egy HMI érintőképernyős kezelőfelület teszi lehetővé.

A SureCode egy kompakt berendezés, a technológiai vonalban mindössze 1 270 mm hosszúságot foglal el, bármilyen meglévő gyártó folyamathoz illeszthető.

Konzervdoboz nyomtató előnyök:

  • A szárítás és feliratozás folyamatát ötvözi egy berendezésben, így gyors és egyszerű termékváltást tesz lehetővé
  • A speciális lefúvató technológiának köszönhetően az energiafelhasználás akár 70%kal is csökkenthető a hagyományos, sűrített levegővel működő egységekhez képest
  • Azonnal telepíthető, illeszthető a meglévő gyártósorokba, hosszirányú helyigénye kevesebb, mit 1300 mm
  • A teljeskörű vezérlést biztosító HMI érintőképernyő teszi lehetővé az egyszerű folyamat-figyelést és a szükséges beállítások végrehajtását
  • A szárítást azonnal a nyomtatási folyamat követi, így biztosítható a tökéletes, jól olvasható dátumozás, feliratozás

JetAir Technologies designs and manufactures air knife drying and blow off systems for containers and consumer packaged goods.