Cukrászati főző - Kompakt, vékony filmes

A gyártási rugalmasság a cukrászatban is kulcskérdés, ha hatékonyságról és egy beruházás megtérüléséről van szó. A kisebb gyártók számára, akik többféle terméket gyártanak, külön dedikált főzőket alkalmazni zselékre és kemény cukorkákra, nem hatékony megoldás. Egy modern kiemelkedően hatékony cukrászati főző, amely mindkét terméktípust kezelni tudja könnyű termék átállítás mellett, áldást jelent egy 100 kg/óra teljesítményű, vagy kisebb gyártósorban.

Költséghatékony cukrászati főző rendszer kis és közepes üzemekben

A kisebb méretű cukrászati üzemek jól hasznosíthatják a Baker Perkins cég Turbofilm nevű főzőjét. Amellett, hogy jó minőséget és alacsony energiafogyasztást ajánl a zselé termékeknél, A Turbofilm könnyen átkapcsolható egylépcsős főzésre kemény cukorkák gyártásában. Ez a rugalmasság kombinálva az alacsony üzemeltetési költségekkel a Turbofilm főzőt nagyon vonzóvá teszi a 100 – 1000 kg/óra teljesítményű gyártósorokban.

Ami a zselék főzését illeti, a Turbofilm kezelni tudja a termékek széles tartományát, beleértve a pektin, zselatin és keményítő alapúakat. A gyártási folyamat elején egy lemezes hőcserélő áll.  Ez feloldja a cukrot és hidratálja a keményítőt. A szirup ezután egy befecskendező főzőbe kerül, amely az áramlását gyors nyomásesésnek veti alá. Ezáltal elveszíti a nedvességét a recept szerinti szintre, minimális energiát használva kiváló eredmények mellett.

Kemény cukorka működési módban a Turbofilm kezelni tudja a cukros és a cukormentes szirupokat is. A lemezes hőcserélő feloldja a cukrot vízben, szirupot képezve, ami ezután légköri nyomáson egy tartályban főzve elveszíti nedvességét a megfelelő szintre. Kisebb termelési volumeneknél ez a rendszer költséghatékonyabb, mint a nagyobb léptékű opciók, mint a Baker Perkins Microfilm főző.

Az egyes termék típusok közötti váltás egyszerű és gyors. Mivel a Turbofilm kombinálja az oldó és főző rendszereket egy kompakt egységben, a tisztítás egyszerű és a karbantartás minimális, tekintve, hogy minden termékkel érintkező alkatrész 316 jelű rozsdamentes acél. Ami a meglévő gyártósorokba való beillesztést illeti, a Turbofilm vezérlés integrálható mind a folyamatban előtte lévő, mind az utána következő rendszerekbe, vagy működhet önálló módon.

Előnyei:

  • Kis energiafogyasztású, kiváló minőségű főzés, a zselék széles tartományához
  • Egyszerű felállítás és használat, könnyen illeszthető meglévő berendezésekhez
  • Rugalmasság, könnyen átállítható kemény cukorka gyártására
  • Költséghatékonyabb megoldás 1000 kg/óra vagy kisebb gyártósorokban

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.