Lineáris szita dió- és mogyorófélékhez

Lineáris szita: A por leválasztása és a magok osztályozása fontos lépése a kiváló minőségű szeletelt, darált vagy őrölt, aprított alapanyagok előállításának. A kisüzemi gyártás során fontos, hogy többféle terméket dolgozhassanak fel, bármilyen szitálási megoldással. A hagyományos sziták használata nem mindig megfelelő ilyen körülmények között, mert gyakran zajosak és könnyen eltömődnek, ami csökkenti a hatékonyságot és növeli a leállási időt.

Csendes működésű és öntisztító lineáris sziták

Az olasz DSC által gyártott Linear Sieve ideális megoldás lehet előzetesen felszeletelt, aprított, darált dió- és mogyorófélék és más hasonló alapanyagok válogatásához, pormentesítéséhez és osztályozásához. Többféle mérettartományban is elérhető, a kisüzemi verzió maximum 50 kg alapanyagot képes feldolgozni óránként.

A rozsdamentes acél kivitelű lineáris sziták igazoltan 70 dB-nél kevesebb zajt bocsátanak ki működés közben, emiatt megfelelnek a zárt, kis térben történő alkalmazásra is.

A DSC szitáiban speciálisan kialakított öntisztító hálók találhatók, aminek köszönhetően két tisztítás között is jól működtethetők. Ezenfelül, amikor a kézi tisztítás szükségessé válik, a háló néhány perc alatt kicserélhető, ezáltal is minimalizálva a leállási időt.

Az osztályozást illetően, a lineáris szita képes három különböző méretosztályra szétválasztani a terméket, továbbá az egyszerű vezérlőfelületről a szita sebessége is szabályozható.

Lineáris szita előnyei:

  • Csendes működés, így megfelelő zárt, kis térben történő gyártáshoz
  • Öntisztító és gyorsan cserélhető háló, maximalizálja az üzemidőt
  • Teljesen acél kivitelű, így erős és hosszú élettartamú
  • Legkisebb típus kapacitása 50 kg/óra

DSC s.r.l. (https://www.dsccn.com/) is an Italial supplier, which specializes on small scale equipment for confectionery industry.