Infravörös sterilizáló gép - forgó dobbal

Az élelmiszerek sterilizálása a hagyományos módszerekkel túl lassú és közben értékes komponensek mennek tönkre, ezáltal romlik a termék minősége. A legújabb infravörös sterilizáló technológia a hagyományos módszerekhez képest jobb ízű, szebb megjelenésű terméket nyújt, gyorsan, könnyen, biztonságosan.

Nagy hatékonyságú infravörös sterilizáló a költségmegtakarítás és a jobb minőség érdekében

A Kreyenborg FS-IRD (Food Safety – Infrared Drum) berendezés az élelmiszerbiztonság csúcstechnológiáját képviseli. Szemben a hagyományos gőz sterilizálással, az FS-IRD infravörös fényt használ, mely a termék belsejét melegíti fel, így hatékonyabban csökkenti a csíraképességet, elöli a kártevőket és sterilizál.

A folyamat gyorsasága és kíméletessége következtében a termék első osztályú állapotban marad, hőbomlás nélkül, a külső megjelenés, illat és íz károsítása nélkül.

Az FS-IRD pörkölésre, pirításra is felhasználható, javítva az ízeket anélkül, hogy a hagyományos módszereknél elkerülhetetlen odasülést, megégést kockáztatnánk.

A Kreyenborg berendezés rendkívül hatékony, nincs felmelegedési idő, a művelet folyamatos. A forgó dobban szünet nélkül kíméletesen leomló mozgás lehetővé teszi a tökéletes keverést és egyöntetű kezelést. Az anyagok a tradicionális módszerekhez képest csak nagyon rövid ideig maradnak a berendezés belsejében, ezáltal felgyorsítva a gyártási folyamatot.

A rugalmasság kulcsfontosságú. Az egyszerű paraméterváltás és az extra finom alapanyagokhoz választható víz bepermetezés a kezelés széles spektrumát teszi lehetővé. A teljesen rozsdamentes acélból készült szerkezet révén az FS-IRD berendezés higiénikus és könnyen tisztítható.

ELŐNYÖK A FELHASZNÁLÁSBAN

  • Energiatakarékos sterilizálás és még számos művelet kompakt formában
  • Kíméletes kezelés megőrzi a termék ízét, kinézetét és aromáit
  • Azonnali indítás és folyamatos termelés növeli a hatékonyságot
  • Alkalmazható a legkülönfélébb termékekhez

Kreyenborg manufactures rotating drums equipped with infrared technology for various drying applications in the plastics, food and chemical industries.