Gömbszegmens szelep - High containment

Gömbszegmens szelep:

A homogenizálókra és szárítókra szerelt szelepek általában nem  holttérmentesek, amelyek megakadályozzák a teljes termékmennyiség  ürítését, és ez negatívan hat a berendezések kihozatalra. Az átlagos szelepek ezen túlmenően nehezen is tisztíthatók, gyakran teljes szétszerelésre van szükség a tökéletes tisztításhoz.

Termékáram szabályozása teljes keresztmetszetben nyitható gömbszegmens szeleppel

Az Andocksysteme gömbszegmens szelepeit főként homogenizálókon, keverőkön, szárítókon, reaktorokon, keverős tartályokon, zsilipeken és csővezetékekben, használják, a termék áramlás teljes elzárására, vagy teljes átengedésére. A gömbszegmens szelep egy házból és kétoldalt karbantartás mentes, felfújható tömítéssel tömített csapágyazással megtartott gömbszegmensből áll. Az Andocksysteme gömbszegmens szelepei a nehezen folyó anyagokat is rövid idő alatt akadály nélkül átengedik a nyílás teljes keresztmetszetén. Alkalmazhatók mind belépő, mind kilépő szelepként. Az eszköz igény esetén CIP csonkkal is ellátható de létezik kihúzható CIP lándzsás megoldás is, a szétszerelés nélküli tisztításhoz. Rögös termékek esetén chopperrel is felszerelhető. Ideálisak homogenizálókhoz és szárítókhoz, ahol a minimális holttér minőségjavító tényező. Az Andocksysteme szelepek TA-Luft VDI 2440 jelű levegő minőség bizonylattal rendelkeznek.

Gömbszegmens szelep előnyei

  • Teljes keresztmetszeten át történő, nagy áramlási sebességet tesz lehetővé
  • Hosszú élettartam a karbantartást nem igénylő csapágyazásnak köszönhetően
  • Szivárgásmentes berendezés statikus vagy felfújható tömítéssel
  • Jobb termékminőség a minimális holttér révén
  • A holtidők minimalizálása a szétszerelés nélküli CIP mosással

Az Andocksysteme a zárt rendszerű, conatinment elvárásoknak megfelelő ömlesztett anyag tárolás, kezelés, valamint dokkoló szelep megoldások specialistája.

https://www.youtube.com/watch?v=Chrn69SNowY