High containment gömbszegmens szelep

Gömbszegmens szelep: a homogenizálókra és szárítókra szerelt szelepek holt tereket képeznek, amelyek megakadályozzák a teljes termékmennyiség  ürítését, és ez negatívan hat a kihozatalra. A közönséges szelepek ezen túl nehezen is tisztíthatók, gyakran teljes szétszerelésre van szükség a tökéletes tisztításhoz.

Szabályozzuk a termék áramlását teljesen nyitható szeleppel

Az Andocksysteme gömbszegmens szelepeit csővezetékekben, homogenizálókon, keverőkön, szárítókon, reaktorokon, keverős tartályokon, zsilipeken használják, a termék áramlás teljes elzárására, vagy teljes átengedésére. A gömbszegmens szelep egy házból és kétoldalt karbantartás mentes, felfújható tömítéssel tömített csapágyazással megtartott gömbszeletből áll. Az Andocksysteme gömbszegmens szelepei a nehezen folyó anyagokat is rövid idő alatt akadály nélkül átengedik a nyílás teljes keresztmetszetén. Alkalmazhatók mind belépő, mind kilépő szelepként. Az eszköz igény esetén CIP csonkkal is ellátható de létezik kihúzható CIP lándzsás megoldás is, a szétszerelés nélküli tisztításhoz. Ideálisak homogenizálókhoz és szárítókhoz, ahol a minimális holttér minőségjavító tényező. Az Andocksysteme szelepek TA-Luft VDI 2440 jelű levegő minőség bizonylattal vannak ellátva.

Gömbszegmens szelep előnyei

  • Teljes keresztmetszeten át történő, nagy áramlási sebességet tesz lehetővé
  • Hosszú élettartam a karbantartást nem igénylő csapágyazásnak köszönhetően
  • Szivárgásmentes berendezés felfújható tömítéssel
  • Jobb termékminőség a minimális holt tér révén
  • A holtidők minimalizálása a szétszerelés nélküli CIP mosással

Az Andocksysteme a minőségi tárolás, dokkolás fejlesztésének és tervezésének, valamint az ömlesztett anyagok kezelésének specialistája.