Hengeres kompaktor

Hengeres kompaktor: a kompaktálás során a por állagú alapanyagot két, egymással szemben forgó henger közé tápláljuk, ahol a nagy nyomóerőnek köszönhetően szilárd, változatos alakú terméket kapunk. Ez a folyamat a porokat könnyen kezelhetővé teszi, és csökkenti a kiporzás veszélyét. Jellemző alkalmazások lehetnek a gyógyszer- és vegyipari termékek, faszén és fémporok feldolgozása.

Robusztus vegyszer, ásvány és fém kompaktor

A Hosokawa Alpine Kompaktor MS berendezését porok granulátummá vagy briketté sajtolására használják. A berendezés korrózióálló, rozsdamentes acél hengerekkel van szerelve. A berendezés por- és gázzáró, így nem fordulhat elő a kiporzás. A kompaktálásnak növeli a feldolgozott anyag halmazsűrűségét, javítja a folyási tulajdonságait, csökkenti a kiporzást és javítja az adagolási tulajdonságokat.

A Kompaktor MS kialakításától függően sokféle anyag feldolgozására alkalmas, mint például vegyszerek, ásványok és fémek brikettálása, mész, NPK műtrágyák, faszén, és még sok más termék kompaktálása.

A berendezések többféle méretben készülnek, a legkisebb, MS 36-os 300 mm-es átmérőjű hengerekkel szerelt, 0,5 – 1,2 t/h kapacitással rendelkezik, míg a legnagyobb, MS 600-as, 1100 mm-es hengerekkel szerelt változat 80 – 120 t/h-ra képes. A berendezéshez a feldolgozandó terméktől függően többféle kiegészítő is csatlakoztatható, mint például a vákuumrendszer, amellyel nagyon finom, kis halmazsűrűségű porok is könnyen kezelhetőek.

A hengeres kompaktor előnyei

  • Kopásálló acélból készült hengerek.
  • Homogén tömörítés.
  • Gáz- és portömör berendezés
  • Kettős  fogaskerék áttétel a hengerek pontosan illeszkedő kerületi sebességéhez.
  • Sokoldalú felhasználás.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.