Gőz sterilező élelmiszertasakokhoz

Az alumínium fóliás tasakok és műanyag tartályok egyre kedveltebb csomagolási megoldások sok készétel, húsipari termék és egyéb élelmiszerek kiszerelésénél. A hagyományos autoklávokat, amelyeket merev tartályokhoz terveztek csak nagyon rossz hatékonysággal lehet a hajlékony modern csomagolásokhoz használni. Hasonlóan teljesen használhatatlanok olyan termékekhez, amelyek csak pasztörizálást igényelnek. Egy erre a célra, modern hajlékony csomagolásokra tervezett gőz és víz fecskendezéssel működő autokláv figyelemreméltó mértékben csökkenti az energia költségeket, rövidíti a műveleti időt és javítja a termék minőségét.

Gőz víz fecskendező retorta, célzottan hajlékony csomagolású élelmiszerekhez

A DFT Technology cég Autovap és Rotovap nevű termékeit célzottan a hajlékony csomagolású élelmiszerek optimális megmunkálásához alakították ki. A hangsúly ezeknél a gépeknél a gőz- és vízfogyasztás csökkentésén van, miközben meghosszabbítják a termék tárolhatóság idejét.

A DFT rendszer apró vízcseppekkel kevert gőzt fecskendez be. Ez kiemelkedően egyenletes hőátadást eredményez az egységben, csökkentve a műveleti időt és javítva a minőséget.

A hűtő szakaszban is a finom bepermetezés működik, a kamra oldalai felől és felülről, egyenletes és gyors hűtést biztosítva. Ez a kialakítás azt jelenti, hogy még a viszonylag lapos tartályok is biztosan és hatékonyan hűthetők.

A terméket tartó ketrecek forgása felgyorsítja a hőátadást a tartályok hideg foltjai irányába. Ez csökkentheti a műveleti időt, javítja a termék minőségét és tápértékét. A forgatás különösen alkalmas a nagyon viszkózus termékek hatásos kezeléséhez.

Az Autovap és Rotovap gépek elláthatók egy sereg kiszolgáló berendezéssel, a kézi működtetésű rakodó polctól a félautomata és teljesen automata töltő és ürítő rendszerekig.

ELŐNYEI

• Külön a tasakokhoz és hajlékony tartályokhoz van kialakítva
• Kiemelkedően hatékony, minimális energia igénnyel
• A forgatásos opció viszkózus és érzékeny termékekhez ajánlott
• A gőz és víz befecskendezés egyenletes hevítést és hűtést biztosít
• Különösen alkalmas lapos tartályokhoz

Dft technology is a leading manufacturer of retort systems and autoclaves for thermal food processing.