Folyamatos működésű légbekeverő

A levegővel habosított termékek keverése nem egyszerű feladat: az eljárás során a levegő mennyisége csökken a keverékben, ez a termékminőség romlásához vezet. Egy speciálisan tervezett folyamatos működésű légbekeverő lehetővé teszi a precíz hőmérséklet beállítását, a levegő/nitrogén szabályozott beadagolását. Ez rendkívül fontos az olyan különleges, extra minőségű termékek kezelésére, mint: trüffel krémek, mousse-ok, tejszín-alapú krémek, mályvacukor.

Folyamatos működésű, levegő-adagolásos bekeverő, termékek levegősítésére, habosítására, prémium termékek kezeléséhez

A Tonelli cég Continuous Aerating Mixer – röviden CAM – berendezése gondosan megtervezett, kíméletesen kezeli a levegővel habosított termékeket a levegő-dúsítást követő további technológiai lépésekben.

A függőleges áthaladás teszi lehetővé az optimális továbbítást a további levegő beadagolására. A könnyen cserélhető keverőfej biztosítja, hogy Ön a megkívánt kapacitást érhesse el minden egyes termék esetén.

A keverő állórésze keverőüstje duplafalú, így szabályozható a pontos hőmérséklet beállítása, külső, zárt hűtőkör segítségével.

A tökéletes, szigorú higiéniai követelmények garantálása érdekében, mind a keverő forgórész, mind pedig a fix keverőüst rozsdamentes acélból készült. Az egység hegesztés-mentes, így könnyen, higiénikusan tisztítható. Továbbá biztos lehet az egyes komponensek hosszú élettartamában is. Minimális a karbantartás sűrűsége és időtartama.

Az egyedülálló vezérlési rendszernek köszönhetően, a CAM lehetővé teszi a levegős, különleges fizikai tulajdonsággal rendelkező termékek kezelését. Példaként: folyékony, illetve szilárd halmazállapotú összetevők adagolását, úgy, hogy a termék extrém fizikai jellemzői nem változnak.

A folyékony, illetve szilárd adalékok beadagolása közvetlenül a levegő-befúvóval történhet, akár folyékony, akár szilárd halmazállapotú hozzátevőkkel. A termék megőrzi tulajdonságait a következő technológiai lépésekben is (színezés, zseléképzés stb.)

A CAM speciális tervezése biztosítja a teljes vezérlést: a hőmérséklet szabályozásával, illetve a levegő/nitrogén hozzáadásának precíz beállításával. Ezzel az összetett szabályzási rendszerrel garantálható a tökéletes minőség.

Folyamatos működésű légbekeverő előnyök:

  • Flexibilis technológia biztosítja a széles alkalmazási területet
  • Egyszerűen tisztítható, könnyen hozzáférhető, ezzel minimalizálja a leállási időt a karbantartás idejére
  • Különleges pontosságot biztosít a levegő beadagolása, a hőmérséklet beállítása, az adalékok mennyiségének hozzáadása terén
  • Egyszerűen adagolható a színezékek, oldott hozzátevők, egyéb adalékok bekeveréséhez, anélkül, hogy az alap habosított termék minőségét megváltoztatná

Tonelli Group S.p.A. (http://www.tonelli.it/company/) is an experienced manufacturer of complete plants for the Bakery industry worldwide.