Finom-vágó malom

Finom-vágó malom: ha az ön üzemében lágy, vagy közepes keménységű anyagok vágása a cél, néhány 100 um – 2 mm-es finomsági tartományba, akkor ideális lehet egy finom vágó malom alkalmazása.

Sima, kocka alakú kimenő termék, jó folyási tulajdonságokkal

A Hosokawa Alpine AFS finom-őrlő malmát gyakran használják lágy, közepesen kemény, szálas és szívós anyagok méretének csökkentésére, mint például a gumi, műanyagok, és egyéb anyagok. Az alapanyagot, ami rendszerint 4 – 8 mm szemnagyságú anyag, a malom ajtaján kialakított garaton keresztül adagolják az őrlőzónába. A méretcsökkentés a tengelyirányban állítható sztátor tárcsa és a forgó, aprító tárcsa között megy végbe, ami nagy kerületi sebességgel forog, így maximálva a nyírást és a darabolást. A különböző anyagok feldolgozásához a berendezést a rotor-geometriák változtatásával lehet állítani. A méretcsökkentés fokozatosan zajlik le, mivel a sztátor és rotor ék alakot zárnak be, így az anyag lefelé haladva egyre kisebb lesz. A finomra őrölt termék ezután egy pontosan meghatározott résen keresztül hagyja el az őrlőzónát.

A finom-vágó malom előnyei

  • Egy darabból gyártott őrlő tárcsák, számos fogazási geometriával, a kopás és a karbantartás szerint optimalizálva.
  • Magas áteresztő képesség, alacsony fajlagos energiafelhasználással.
  • Az őrlőelemeket néhány percen belül ki lehet cserélni.
  • Gyors és egyszerű hozzáférés az őrlőkamrához, ami lehetővé teszi a tisztítási és karbantartási tevékenységeket.
  • Megbízható, nagy sebességű, precíziós csapágyazás.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.