Filmbepárló - Félüzemi, több-fokozatú

A VTA többfokozatú filmbepárló egysége ideális a termékfejlesztésre, vagy a félüzemi-méretű termelésre. A berendezésben elsősorban magas forráspontú, hőre érzékeny és nagy viszkozitású anyagok kis mennyiségeinek feldolgozására van lehetőség. A sor egy vékonyréteg bepárlóból és egy rövidutas bepárlóból áll.

Vékonyréteg és rövidutas bepárlás, összevonva egyetlen technológiába

A kompakt, acélvázra szerelt, minden kiegészítő egységet is tartalmazó rendszer egy gázmentesítő szeparátorral kezdődik, majd a feldolgozandó keverék egy kapartfalú fimbepárlóba jut, az abból elfolyó maradékot pedig rövid-utas bepárlóban bontjuk további két frakcióra.

A rendszer előnye, hogy segítségével többféle beállítás is tesztelhető, a vékonyréteg bepárló és a rövidutas bepárló külön-külön is üzemeltethető. A vékonyréteg bepárló a nagyobb rugalmasság érdekében különböző keverőelemekkel szerelhető. A berendezések rozsdamentes acél kivitelűek, többféle méretben is elérhetőek. A legkisebb berendezésekkel 5 – 12 kg/h-s betáplálási tömegáram érhető el, míg a nagyobbakkal 40 – 100 kg/h.

A többfokozatú bepárló kifejezetten alkalmas K+F laboratóriumi fejlesztésekhez, de félüzemi gyártási folyamatokhoz is.

A FÉLÜZEMI TÖBBFOKOZATÚ FILMBEPÁRLÓ ELŐNYEI

  • Nagy vákuum értékek (0,1 mbar a vékonyréteg bepárlónál, 0,001 mbar a rövidutas bepárlónál)
  • Többféle keverő-kaparó elemmel nagy viszkozitású anyagok is szétteríthetők a fűtött falon.
  • A tartózkodási idő rövid, perc nagyságrendű, a termékek hűtőn keresztül távoznak a szedőkbe, így a hőbomlás elhanyagolható.
  • Az egyes egységek külön-külön is üzemeltethetők.
  • A különleges, korrózió és vegyszerálló fogaskerék szivattyúkat VTA fejlesztette ki a megbízható működtetés biztosítására.