Extrudált gabona színező

Az extrudált gabona termékeknél hagyományos módon végrehajtott szín változtatás költséges és időt pazarló leállással jár az egyes menetek között. Egy a kettős csigával működő extrudált gabona színező erre a célra kialakított szín változtató rendszer használatával a színek megváltoztathatók azonnal, a termelés leállítása vagy lassítása nélkül, ami csökkenti a költséget és növeli a hatékonyságot.

Minimális veszteséggel járó automatikus színváltoztató rendszer kettős csigás extruderhez

A Baker Perkins cég által ajánlott Spectrum Colour Change System innovatív megoldás, amely csökkenti azon gabona termékek gyártási költségét, amelyeknél több különböző színű darab megjelenése az elvárás végtermékben. A Spectrum Colour Change System (SCCS) a Baker Perkins SBX Master kettős csigás extruderhez van tervezve, zökkenőmentesen csatlakoztatható az extruder vezérlőjéhez (HMI) és lehetővé teszi az azonnali szín változtatást anélkül, hogy le kellene állítani vagy lassítani az extruder gyártósorát.

Az SCCS közvetlenül az extruder hengerébe vezeti a kiválasztott színező anyagot, ahol alapos és egyenletes keveredés történik, ami a lehető legjobb minőségű színes bevonást eredményezi. Egy innovatív Baker Perkins megoldás virtuálisan megszünteti az áramlás különbségeket belülről kifelé, ami azt jelenti, hogy a szín átmenet rendkívül gyorsan megtörténik, szükségtelenné téve váltáskor az eljárás leállítását.

A beépített töltő szivattyú rendszer olajjal, vízzel és festékekkel tud dolgozni pontos kombinációban mozgatva a tároló tartálytól az extruder hengerig. Az SCCS együttműködik az extruder vezérlésével (HMI) a szín receptek és a rendszer teljes felügyeletével, beleértve a tartály szinteket is.

A nyitott keretes és higiénikus konstrukció lehetővé teszi a tisztítást és bármilyen szükséges karbantartást, a lehető legkisebbre csökkentve az ezekkel járó holtidőt.

Extrudált gabona színező előnyei:

  • Menet közbeni színezés és szín változtatás – nincs veszteség és költséges holtidő
  • Teljes integráció az extruder vezérléssel (HMI) automatizált szín recept változtatás és rendszerfelügyelet
  • Precíziósan kidolgozott eljárás biztosítja a rendkívül gyors színváltoztatást
  • Megszünteti a különböző színű termékek tárolását és keverését, csökkentve a termelési költségeket
https://www.youtube.com/watch?v=FdQEXDNL7Ak

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.