Élelmiszeripari fagyasztva szárító

A tápszerek és étrend kiegészítők többnyire érzékenyek, védeni kel őket a külső hatásoktól, mint a hőmérséklet-ingadozás, az oxigén és a fény. A termelés méretnövelésekor a paraméterek, mint az áramlási sebesség, nyomás és hőmérséklet finom hangolására van szükség. Ilyen esetekben nyújt segíséget egy élelmiszeripari fagyasztva szárító gép.

Nagy teljesítményű, energiahatékony fagyasztva szárító megoldás tápszerek és étrend kiegészítők számára

A Sicca Dania cég  FD500 jelű terméke modul rendszerű fagyasztva szárító megoldás a feldolgozóipar számára. Egy higiénikus, kiemelkedő minőségű, és energiahatékonyságú ömlesztett anyag fagyasztva szárító. Külső kondenzátorral rendelkezik, amely elkülöníthető a szárító kamrától. Elektromos fűtő elemek biztosítják az egyenletes hőmérséklet eloszlást a tálca egész felületén. A fagyasztó elvileg nem igényel karbantartást. Kialakítása a méretnövelési paraméterek, mint áramlás, nyomás, hőmérséklet való különös finom szabályozhatóságára való figyelemmel történt. Rendelkezik 3.1, FDA és/vagy FCM bizonylatokkal.

Az ipari fagyasztva szárító használható élelmiszer, ital, vegyszer gyártására és tápszerek, étrend kiegészítők, pl. probiotikus baktériumok, csecsemő tápszer és enzimek szárítására.

Élelmiszeripari fagyasztva szárító előnyei:

  • Az elpárologtató elektromos fűtő elemek csökkentik a szivárgás kockázatát, javítják a termék sértetlenségét
  • Egyszerű fertőtlenítés
  • Alacsony karbantartási költségek
  • Egyszerű méretnövelés lehetősége, méretezhetőség
  • Vázra szerelt, konténerként kezelhető berendezés, ami egyszerűsíti az üzembe helyezést

SiccaDania Group is a world-leading manufacturer of drying, evaporating and mixing technologies in the food & beverage and nutraceutical industries.