Egyszer használatos bioreaktor - HyClone S.U.B.

Az egyszer használatos bioreaktor egy olyan berendezés, amelynél a sejtkultúrák tenyésztéséhez használt edény eldobható, ellentétben az üvegedényekkel. Mivel kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaz, mint a hagyományos bioreaktorok, a beruházási és üzemeltetési költségek is alacsonyabbak.

Keverős bioreaktor

Az Applikon és a Thermo Fisher Scientific közös munkájaként jött létre a HyClone S.U.B. bioreaktor rendszer, mely a HyClone S.U.B. bioreaktort és az Applikon ez-control, vagy i-controlt foglalja magában. Így egy egyedülálló szabályozással rendelkező, sokoldalú rendszert hoztak létre. A rendszer egy belső, eldobható zsákból áll, ami felülről keverhető, de biztosítja a megfelelő sterilitást, valamint egy külső támasztószerkezetből, amin a fix konténert, a keverőmotort, a fűtő/hűtőegységet, valamint a szabályozóegységet helyezték el.

Ez a rendszer alkalmas az ön folyamatának méretnövelésére, a K+F fázistól az ipari méretig, a lehető legrövidebb időn belül.

Ennek az egyedülálló berendezésnek a legfőbb tulajdonsága a méretnövelhetőség, mind nagyobb illetve kisebb térfogatokra, amivel a kutatási és a folyamatfejlesztési műveletek is elvégezhetőek.

A folyamatszabályozásról a nem-invazív érzékelők, mint a hagyományos pH és oldott oxigén szenzorok, vagy a fluorofór szenzorok gondoskodnak.

Egyszer használatos bioreaktor előnyei:

Nincs szükség a reaktor tisztítására, vagy sterilizálására
Csökkentett átfutási és felállási idő
Minimális validációs igény
Csökkentett beruházási és üzemeltetési költségek
A termelési kapacitás flexibilitásának növelése

Applikon Biotechnology, a korszerű bioreaktorok világszerte vezető fejlesztőke és szállítója, laboratóriumi mérettől a termelő egységekig.