Az energiafogyasztás csökkentése egyrészt a növekvő energia árak, másrészt a környezetvédelem, de mindkettő miatt szükséges. Most megjelent egy új csokoládé temperáló gép, amely a legjobb minőséget tudja előállítani, miközben drasztikus energiamegtakarítást mutat fel.
Az Aasted cég SuperNova Energy nevű berendezése a lehető legjobb minőséget állítja elő, kiemelkedő szerkezetet, megjelenést és törési tulajdonságokat adva a terméknek egy új temperálási rendszer használatával.
A SuperNova Energy berendezésben csak a massza 33%-a kristályosodik, ami akár 10-szeresre növeli a kristályosodás idejét a hagyományos temperáló géphez képest. Az eredmény apróbb kristályú kiváló termék, magasabb olvadásponttal.
A by-pass koncepció jelentős energia, azaz költség megtakarítást is eredményez. A víz és elektromos energia fogyasztás csökkenése az azonos teljesítményű temperáló gépekhez képest akár 80%-os lehet.
Alap, Előfűtő és CTS (párbeszéd terminál rendszer) modulok rendelhetők, a meglévő termelési elrendezésben való egyszerű telepíthetőség érdekében.
Aasted (http://www.aasted.eu) manufactures tempering machines, depositors, enrobers, cooling tunnels and moulding lines.