Containment zsákzáró rendszer

Containment zsákzáró: a különleges kialakítású műanyag zsákok formáját öltő, egyszer használatos bezáró rendszerek kiváló választási lehetőséget adnak a porszállítási kihívások megoldására.  Azonban a zsákokat gazdaságos, egyszerűen használható, és mindenek előtt megbízható módon kell lezárni.  A tapasztalt bio-gyógyszergyártók tudatában vannak annak, hogy az általános, ipari felhasználási célra tervezett berendezések gyakran kudarcot vallanak, és a biotechnológiában a merev, containment és szállítási megoldások gyakorta nehézkesek és nem kellően hatékonyak. A rugalmas, az iparáguknak specifikus kihívást jelentő megoldásokat felkaroló gyártók előnyt élveznek a versenytársakkal szemben.

Egy megbízható, zsák lezáró rendszer, amit gyógyszeripari feldolgozási eljárásokhoz terveztek

Az ILC Dover az ipar vezető gyártója a bezárt anyagmozgatási megoldásoknak, a legkorszerűbb technológiát használó ipari gyártók és végfelhasználók számára, beleértve a NASA-t is. A vállalat CrimpLoc rendszere megbízhatóan zárja le a rugalmas containment rendszereket (gyakran zsákok  formájában), hogy biztosítsa a bennfoglalt anyagot, és megvédje a porszállítási művelet alatt és után a szennyeződésektől, a gyógyszeripari és biofeldolgozási eljárások során.

A rendszer magában foglal egy ergonómiailag megfelelő kialakítású belövő pisztolyt és különböző méretű, egyszer használatos, műanyag krimpeket.  Két műanyag krimpet töltünk a pisztolyba, a lezárási művelet előkészítésképpen.  Mindegyik krimp tökéletesen lezárja a zsákot, amint a helyére kerül. Két krimpet egyidejűleg teszünk a helyére, a pisztoly egyszeri működtetésével.  A két krimp közötti vágás lehetővé teszi a zsákon belüli területek egymástól való elválasztását, bármelyik rész tartalmának elvesztése nélkül.

A rugalmas containment rendszert a bezárandó területen megcsavarják a műanyag krimppel, ami összecsípteti a felcsavart anyagot, megtartva a bezárást.  Mindegyik krimp rendelkezik egy helyére pattintható sapkával, ami lezárja a megcsavart zsák felvágott végét. Tovább biztosítva a bezárást, és megakadályozva a szennyezők bejutását.  A krimpeket egyszerűen eltávolíthatjuk a pisztoly segítségével, nyomást gyakorolva a bezárt csipesz adott felületére – ezzel megakadályozva, hogy potenciális műanyag sorja okozzon szennyezést, más lezáró szerkezetek esetében, amikor az eltávolítás során azokat elvágják vagy eltörik.

A Containment zsákzáró rendszer előnyei

  • Kiváló bezárási jellemzők érhetők el a rugalmas containment rendszer mindkét oldali, egy idejű összecsíptetésével.
  • A belövő pisztoly ergonómiai kialakítása kisebb igénybevételt tesz szükségessé a kézfejnek.
  • Egyetlen belövő pisztoly alkalmas minden krimp mérethez.
  • A krimpet egy darabban távolítja el, a törés/vágás miatti műanyag sorja általi szennyeződés kockázata nélkül.
  • Merev és biztonságos lezárás az ipar vezető, rugalmas bezáró rendszerek gyártójától.