Vaj, tejszín és tejszín-alapú, egyéb delikát szószok és emulziók előállítása időigényes keverési feladat, ez nagyban befolyásolja a technológia eredményességét. Ha Centrifugális keverő -t alkalmazunk, nagy mértékben növelhetjük a gyártási folyamat sebességét, anélkül, hogy negatív irányban befolyásolnánk a minőségi elvárásokat. További előnyök: csökkenthetjük a beruházási költségek visszatérülési idejét is.
Flexibilis, gyors, centrifugális keverő a finom pékárú-gyártás és édességipar területén
A Tonelli cég Centrifugal Mixer Unit egységét – röviden CMU – kifejezetten a vajas tészták, a habcsók alapanyagaiként szolgáló vaj-típusú összetevők, valamint szószók, majonéz előállításakor használt vaj-alapú hozzátevők homogenizálására, keverésére tervezeték.
A centrifugális technológia teszi lehetővé a keverék, emulzió előállítását, jóval magasabb sebesség alkalmazásával, mint a hagyományos bekeverőknél, anélkül, hogy bármilyen engedményt tennénk a minőséggel kapcsolatban.
A Centrifugal Mixer Unit-CMU széles körben alkalmazható, a teljesítmény tartomány: 10 kg- 400-ig terjed. Ennek köszönhető az egyedülálló flexibilitás, és ennek következtében a teljes vonal teljesítmény határainak kitolása. Ez egyedülálló lehetőséget kínál a technológiai vonal jövőbeni bővítéséhez, új csatlakozó egységek telepítéséhez.
Adott a lehetőség hozzátevők betáplálásra is, akár manuális, térfogat/súly alapú adagolásra, akár folyamatos működésű, térfogat-kiszorításos szivattyú alkalmazására. Kiemelendő: alkalmat ad a termelési selejt visszaforgatására, ez tovább csökkentheti a megtérülés idejét.
ELŐNYÖK
Tonelli Group S.p.A. (http://www.tonelli.it/company/) is an experienced manufacturer of complete plants for the Bakery industry worldwide.