Centrifugális keverő - vaj-és tejszínalapú termékekhez

Vaj, tejszín és tejszín-alapú, egyéb delikát szószok és emulziók előállítása időigényes keverési feladat, ez nagyban befolyásolja a technológia eredményességét. Ha Centrifugális keverő -t alkalmazunk, nagy mértékben növelhetjük a gyártási folyamat sebességét, anélkül, hogy negatív irányban befolyásolnánk a minőségi elvárásokat. További előnyök: csökkenthetjük a beruházási költségek visszatérülési idejét is.

 

Flexibilis, gyors, centrifugális keverő a finom pékárú-gyártás és édességipar területén

A Tonelli cég Centrifugal Mixer Unit egységét – röviden CMU – kifejezetten a vajas tészták, a habcsók alapanyagaiként szolgáló vaj-típusú összetevők, valamint szószók, majonéz előállításakor használt vaj-alapú hozzátevők homogenizálására, keverésére tervezeték.

A centrifugális technológia teszi lehetővé a keverék, emulzió előállítását, jóval magasabb sebesség alkalmazásával, mint a hagyományos bekeverőknél, anélkül, hogy bármilyen engedményt tennénk a minőséggel kapcsolatban.

A Centrifugal Mixer Unit-CMU széles körben alkalmazható, a teljesítmény tartomány: 10 kg- 400-ig terjed. Ennek köszönhető az egyedülálló flexibilitás, és ennek következtében a teljes vonal teljesítmény határainak kitolása. Ez egyedülálló lehetőséget kínál a technológiai vonal jövőbeni bővítéséhez, új csatlakozó egységek telepítéséhez.

Adott a lehetőség hozzátevők betáplálásra is, akár manuális, térfogat/súly alapú adagolásra, akár folyamatos működésű, térfogat-kiszorításos szivattyú alkalmazására. Kiemelendő: alkalmat ad a termelési selejt visszaforgatására, ez tovább csökkentheti a megtérülés idejét.

ELŐNYÖK

  • Csökkenti a bekeverési folyamat időigényét, vaj-alapú krémek, emulziók kezelése esetén is
  • Széles tartományban változtatható teljesítmény, ezzel csökkentheti a megtérülési időt
  • Hozzátevők adagolása manuálisan vagy automatikusan
  • Tökéletes minőségű keverés különleges alapanyagok kezelésére is
  • A gyártási selejt feldolgozásával is hozzájárul a költségek csökkentéséhez

Tonelli Group S.p.A. (http://www.tonelli.it/company/) is an experienced manufacturer of complete plants for the Bakery industry worldwide.