Bepárló trágyafeldolgozásához

A folyékony trágya hagyományos feldolgozása során fontos tápanyagok veszhetnek el. Egy hatékony, minden tápanyagot visszanyerő rendszer biztosítja, hogy N–P–K tartalmú anyagok nem vesznek el az eljárás során, megmarad a végtermék minősége, miközben könnyen működtethető.

Gazdaságos tápanyag-visszanyerés hígtrágya feldolgozásakor

A Dorset cég Arnold Vacuum Evaporator nevű berendezését alacsony száraz anyag tartalmú folyékony frakció feldolgozására tervezték.  Modul rendszerű, teljes megoldást a hígtrágya feldolgozására, 4 lépésben.

Első lépésben a szeparátor a szárítóba mozgatja a szilárd részeket, a folyékony részt pedig a vákuumbepárlóhoz, flokkuláló szer nélkül. A hőcserélő különleges kialakítása megelőzi az eltömődést és könnyű működést tesz lehetővé.  A szeparátorral leválasztott szilárd anyagok és a bepárlóból kikerülő sűrítmény száríthatók külön vagy együtt. Ezután a rendszer kompakt, jó megjelenésű szerves trágya pelletté alakítja a terméket, amely alkalmas tartós tárolásra, távolabbi szállításra, és az exporthoz szükséges bizonylatolási eljárásra.

A bepárló rendszer egy másik egyszerűbb változata is elérhető, mint önálló termék. Ez használható az ammónia lepárlására a folyadékból, aminek végterméke ammónium szulfát vagy szalmiákszesz.

ELŐNYEI

  • Nincs értékes tápanyag veszteség a végtermékben
  • Kivonja a felhasználható vagy üríthető tiszta vizet
  • Modul rendszer csökkenti a beruházási költségeket, csökkenti a megszakításokból eredő sebezhetőséget
  • Nincs káros anyag kibocsátás a vákuumos folyamatnak köszönhetően
  • A nagyon alacsony energiafogyasztás csökkenti az üzemelési költségeket
  • Megbízható, mivel nem biológiai folyamatra támaszkodik

Dorset GM (Green Machines) is specialized in designing and manufacturing solutions for processing organic waste.