Automata zsákbontó berendezés

Automata zsákbontó /felvágó berendezés: a zsákok kézi bontása és ürítése során nagyfokú kiporzás jelentkezhet. Vannak olyan termékek amelyek a bőrrel érintkezve vagy belélegezve még veszélyesek is lehetnek az emberei egészségre. További problémát jelenthet ilyenkor a termék veszteség illetve a környezet szennyeződése is.

Zsákok ürítése automatikusan és pormentesen

A TBMA „Galahad” nevű automata zsák felvágó alkalmas egy vagy többrétegű zsákok folyamatos és pormentes kezelésére. A több mint négy évtizede használt Galahad bevált megoldás a különböző típusú zsákok hasítására és ürítésére 25 és 80 kg közötti zsákok esetében. A TBMA többféle kivitelben kínál szinte minden egy- és többrétegű zsák kezeléséhez: papír, műanyag, polietilén vagy hessian szövésű, kicsi vagy nagy, könnyű vagy nehéz zsákok. A kezelt termékek közé tartozik a PVC por és granulátum, cukor, liszt, keményítő, kávé és kakaóbab, titán-dioxid, cement stb.

Minden méretű lazán vagy szorosan töltött papír vagy műanyag zsák gond nélkül felvágható és üríthető. A Galahad optimális megoldás a porok és granulátumok egyszerű átcsomagolásához zsákokból big-bagekbe vagy Octabinokba, valamint a zsákos áruk ömlesztett teherautókra vagy ömlesztett tárolásra történő átrakásához. Ez az automatikus, munkaerő-takarékos zsákfelhasító és -ürítő gép alkalmas az élelmiszer-, takarmány-, vegyipari és ásványi anyagokkal foglalkozó iparágakban történő felhasználásra.

A zsákok egyetlen tiszta vágással nyílnak ki, a zsák külseje és a termék nem érintkezik, így biztosítva a termék szennyeződésének elkerülését. A rendszer biztosítja a 0,01% és 0,05% közötti maradékértékkel rendelkező zsákok folyamatos, biztonságos, pormentes és higiénikus ürítését.  A rendszer közvetlenül tölthet ömlesztett teherautót vagy big-bageket, illetve csatlakoztatható pneumatikus vagy mechanikus szállítórendszerhez. Az intelligens konstrukciónak és a nagy sebességnek köszönhetően a termék típusától, a zsákmérettől és az automatizáltsági szinttől függően akár 1500 zsák vagy 40 tonna/óra kapacitás is elérhető.

A zsákadagoló automatizálás különböző szintjei állnak rendelkezésre: alap, félautomata vagy teljesen automata. A teljesen automatikus kivitel egy- vagy többfejes robottal is felszerelhető a teljesen automatikus adagoláshoz.

Az automata zsákbontó előnyei

  • Biztonságos automatikus működés
  • Maradéktalanul  kiüríti a zsákokat
  • Alkalmazkodik a speciális feladatokhoz
  • Beépíthető egy teljes zsák kezelő megoldásba
  • Nagy zsákbontó teljesítmény, akár 50 t/h