Autoklávozható tasak csomagológép

Autoklávozható tasak csomagológép : A hagyományosan konzerv termékek széles skáláját gazdaságosan csomagolhatjuk olyan tasakokba, melyek hőkezelhetők. Ezek a speciális műanyag fóliák és fémfólia laminátumok ideálisak élelmiszer csomagolására. A hagyományos, előre gyártott tasak-töltőgépek nem alkalmasak higiéniai műveletekre, ezért szükség van egy speciális, autoklávozható tasaktöltő megoldásra.

Élelmiszertasak csomagológép higiéniai kialakítással

A Bossar BR Retort sorozatának gépei kifejezetten olyan élelmiszerek csomagolására tervezettek, melyeket a tasakba töltés és zárás után pasztőröznek vagy nagynyomású gőzzel autoklávban sterileznek. Ideálisak olyan termékekhez, mint leves, tonhal, csirke, szószok, készételek, tészta, valamint gyógyszerészeti alkalmazásokhoz.

A rozsdamentes acélból készült BR sorozat könnyen tisztítható és fertőtleníthető. Minden, a termékkel érintkező alkatrész AISI 316L rozsdamentes acélból készül. Opcionálisan maradék oxigéneltávolító rendszert lehet csatlakoztatni nitrogénöblítéssel vagy gőzinjektálással.

A Bossar által tervezett nagynyomású hegesztőrendszert úgy tervezték, hogy mindenkor tökéletes zárást biztosítson, +/–1 fokos hőmérsékletszabályozás mellett, így garantálva a sokféle tasak hermetikus zárását.

A robusztus mozgó rudas szállítási mód biztosítja a megbízhatóságot és a pontosságot, miközben percenként akár 180 tasakot is képes tölteni. A BR sorozat 60×80 mm-től 330×300 mm-ig terjedő méretű lapos vagy álló zacskókat zárhat le. A maximális töltési mennyiség legfeljebb 2 liter lehet.

Autoklávozható tasak csomagológép előnyei:

  • Könnyen tisztítható és fertőtleníthető
  • Garantált hermetikus tömítés a tökéletes hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően
  • Opcionális nitrogénöblítéses vagy gőzbefecskendezéses maradékoxigén eltávolítás
  • Opcionális szelepbetét

Bossar designs and manufactures a wide range of HFFS packaging machines featuring a full-servo control system.