Aroma adagoló - cukrászati gyártási folyamatokban

Színezékek és aromák hozzáadása növeli a cukrászati termékek értékét és minőségét, de a hagyományos beadási módszerek veszteséggel járhatnak és nem megbízhatók. Az Aroma adagoló rendszerek legutóbbi generációja megbízhatóságot és kiemelkedő minőséget biztosít, miközben csökkenti a költségeket nagyon pontos adagolási módszerekkel.

Aromák és színezékek pontos adagolása modul rendszerben

A Baker Perkins cég által ajánlott Colour/Flavour Addition (CFA) System megbízhatóságra és pontosságra tervezett moduláris egységek teljes tartományát nyújtja. A CFA modulok különböző szinteken automatizálhatók, a teljesen kézi beavatkozásoktól a teljesen automatizáltig, a felhasználó igényeit kielégítve.

A CFA rendszer számos opcionális alkatrészt tartalmaz, többek között dinamikus keverőket, in-line keverőket, keverő kúpokat és kisebb adalékok és porok betöltő rendszerét. Mindezek kombinálhatók a felhasználó által igényelt aromák és színezékek meghatározott száma szerint, csökkentve a beruházási költséget a nem moduláris lehetőségekkel szemben.

A CFA Mixing Cones (keverő kúpok) egyszerű kézi működést ajánlanak minimális nyíróerővel, és egy, két vagy három gravitációs rés adaglóként egy, kettő vagy három színű cukorkához.

CFA Dynamic Mixer nagy hatékonyságú keverő egy zárt hengerben, bezárja az illó anyagokat és minimalizálja a kiszáradásból és párolgásból adódó veszteségeket. A CFA Dynamic Mixer lehetővé teszi 18%-kal kevesebb aroma felhasználását, a megszokott rendszerekhez viszonyítva.

A CFA Small Additions Feed System (kis adalékok beadó rendszere) lehetővé teszi alaposan ellenőrzött, pontosan megmért adalékok, többek között aromák, színezékek és tudatmódosító szerek beadását a keverő rendszerbe. Automatikus és kézi keverőkhöz is alkalmas, tömlőszivattyúk végzik a pontosan ellenőrzött adagolást.

Mindegyik CFA modul többféle opcióval beszerezhető, hogy a termék összetevők a legjobb körülmények között legyenek kezelve, beleértve a fűtést, visszakeringetést és a keverő eszközöket. A CFA rendszerek teljes mértékben integrálhatók már meglévő irányító rendszerekkel, zökkenőmentesen csatlakozva Baker Perkins főző és adagoló rendszerekhez.

Aroma adagoló előnyei:

  • A teljesen moduláris rendszer lehetővé teszi a színező és aroma adalékok beadását teljes mértékben a felhasználó igényeihez szabva
  • Az opciók széles tartománya a legjobb alapanyagok, minőség és feltételek érdekében
  • Higiénikus kialakítás a gyors tisztítás és termékváltás érdekében, holtidő csökkentés
  • Zökkenőmentes integráció már meglévő Baker Perkins cukrászati főző és adagoló egységekkel

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.