Anaerob UASB szennyvízkezelés

Ha el akarjuk távolítani a szerves vegyületeket a szennyvízből, akkor a felső anaerob iszap takaró az igazi megoldás. Ez a nagy kémiai oxigén igényű szennyvizekhez különösen alkalmas. Az ilyen szennyvizek jellemzően sörgyárak, üdítő ital gyártók, papírgyárak, keményítő gyártók, élelmiszer feldolgozó üzemek melléktermékei.

Takarékoskodjunk a mentesítési költségekkel egy fenntartható és hatékony megoldással

A Global Water & Energy cég Anubix B nevű eljárása egy felülfolyó anaerob iszap takaró (UASB) reaktort használ. Ez nagyon hatékony és megbízható módszernek bizonyult ipari hulladékvizek biológiai kezelésére. A rendszer működik szemcsés iszappal és flokkuláló iszappal is.

A folyamat során az iszapban lévő anaerob szervezetek eltávolítják a szerves szennyeződéseket az átfolyó szennyvízből.  A maradék iszap biztonságosan a tartály aljára ülepszik, fenntartva az anaerob folyamatot. Egy belül elhelyezett háromfázisú szeparátor elválasztja a kezelt vizet a biogáztól. A kezelt elfolyó víz egy gyűjtő csövön át hagyja el a tartályt.  A termelt biogáz feldolgozásra és/vagy hasznosításra kerül, esetleg biogáz fáklyára.

ELŐNYEI

  • Nem igényel külön gáz és iszap tároló tartályokat
  • Szilárd, korrózióálló szerkezet, lehetővé teszi a hozzáférést az ellenőrzéshez
  • Derékszögű és kerek kialakítások betonból és acélból
  • Készen kapcsolható a Global Water & Energy cég más egységeihez
  • Maximális biomassza visszatartás

Global Water & Energy is specialized in industrial wastewater treatment and waste-to-energy solutions.