50 év tapasztalat a zöldség és gyümölcs szeletelésben és aprításban

Gyakran előfordul, hogy amiért küzdünk éppen, abból nem lesz semmi, de közben utunkba esik valami zseniális, amivel sikert arathatunk. Svájcban fűszereket szerettünk volna őrölni, a kísérleteket azonban nem követte kézzel fogható eredmény. Mindeközben felfedeztük, hogy partnerünk kiváló szeletelő gépeket is gyárt. Ennek következtében nemrégen egy közepes kapacitású diódarálónak sikerült gazdát találni.

Különféle szeletelt zöldség és gyümölcs minták

Különféle szeletelt zöldség és gyümölcs minták

Sütő-, édes- és tejipari üzemek figyelmébe szeretnénk ajánlani a svájci Brunner Anliker céget. Gépgyártó partnerünk nagy tételben, ezáltal relatíve olcsón állít elő „schaffhauseni” minőségű malmokat, szeletelőket, hús- és zöldségfeldolgozó nagy konyhai eszközöket, Különféle szeletelt zöldség és gyümölcs minták melyeknek így az ár/érték aránya kedvező. Aki ad magára, az hazánkban is megveheti.

A szeletelő gépek kis erőbehatással is tökéletesen vágnak. A vékony, precíz, kézzel élesített speciálisan kialakított penge, különleges vágási vonalon, csekély erőbehatással kíméletesen vág, tökéletes, méretpontos szeletet készít. A kések szükség esetén teflonbevonatúak és mosogatógépben tisztíthatók. A precíz, kíméletes vágás eredményeként nem sérül a sejtfal, nem roncsolódik, ezért a termék kevésbé oxidálódik, megőrzi vitamintartalmát, frissességét és tovább eltartható. A berendezés teljesen rozsdamentes és természetesen a HACCP élelmiszer biztonsági előírások svájci precizitású betartásával készülnek. A szeletelt termékek nem deformálódnak, nem préselődnek össze, és megőrzik vonzó külalakjukat.

Zöldség szeletelő pengebetétekkel, gyűjtőedénnyel

Zöldség szeletelő pengebetétekkel, gyűjtőedénnyel

Visszatérve a diódarálásra, a berendezés inkább reszelőnek mondható, dió és olajos magvak, sajtok feldolgozásához, de kenyérmorzsa készítéséhez is kiválóan alkalmas.

Lássuk a daráló-reszelő legfontosabb ismérveit:

  • rozsdamentes acélból készül, élelmiszeripari kivitelű, a daráló rész egyszerűen, szerszámok használata nélkül eltávolítható, cserélhető, tisztítható.
  • a daráló-reszelődob hajtásáról karbantartásmentes saját fejlesztésű hajtóművel szerelt 1,5 kW-os villanymotor gondoskodik. A perforált reszelődob és a belső dobpalástra terelő lapátok eltérő fordulatszámmal forognak.
  • nem melegszik fel a termék, megőrzi hasznos beltartalmi értékét. A sajt vagy dió nem kenődik fel, a csokoládé nem olvad meg a feldolgozás során, a reszelt termék lazán, tömörödés mentesen hagyja el a berendezést.
  • A berendezés teljesítménye az alapanyag minősége és a végtermék kívánt méretétől függően a néhány 10 kg-tól 1,5 tonna óránkénti kapacitás tartományt fog át. Hazánkban a gépekhez a Holimex teljes szervíz szolgáltatást és alkatrészellátást biztosít.
  • A reszelő/daráló dob és a terelő lapátok az óramutató járásával ellentétesen, eltérő fordulatszámmal forognak.
Diódaráló lelke

Diódaráló lelke

Ügyfeleinknek előzetesen próbát szervezünk a svájci félüzemi laboratóriumban. Tapasztalataink és a darálási tesztek eredményeként kiválasztjuk az optimális daráló dobot és lapátot, illetve információt adunk a várható maximális gépkapacitásra is.

Asztali kivitel, többféle típusú daráló és reszelő betéttel

Asztali kivitel, többféle típusú daráló és reszelő betéttel

Az egyedi gépbeszerzésen túlmenően komplett feldolgozó vonal kialakításában is érdekeltek vagyunk, a többi gépgyártó partnerünk bevonásával. Foglalkozunk például alapanyag előkészítéssel (optikai, vagy mechanikus osztályozók, pasztőrözés/sterilezés), zártrendszerű, kiporzásmentes, pneumatikus szállítással, késztermék csomagolással (vákuumos/védőgázos, tömlőtasakos, vagy bag-in-box, egységrakomány képzés) végül minőség-ellenőrzéssel (fémdetektálás, tömeg- és idegentest ellenőrzés). Ezekről a berendezésekről a Hírmondó előző számaiban olvashatnak, de forduljanak hozzánk közvetlenül, bizalommal. Kollégánk, Fejes Tamás a +36 (30) 210 6107 mobilszámon válaszol megtisztelő érdeklődésükre.

50 év tapasztalat a zöldség és gyümölcs szeletelésben és aprításban
Zöldség szeletelő pengebetétekkel, gyűjtőedénnyel
Diódaráló lelke
Asztali kivitel, többféle típusú daráló és reszelő betéttel