50 év tapasztalat a zöldség és gyümölcs szeletelésben és aprításban
Gyakran előfordul, hogy amiért küzdünk éppen, abból nem lesz semmi, de közben utunkba esik valami zseniális, amivel sikert arathatunk. Svájcban fűszereket szerettünk volna őrölni, a kísérleteket azonban nem követte kézzel fogható eredmény. Mindeközben felfedeztük, hogy partnerünk kiváló szeletelő gépeket is gyárt. Ennek következtében nemrégen egy közepes kapacitású diódarálónak sikerült gazdát találni.
Sütő-, édes- és tejipari üzemek figyelmébe szeretnénk ajánlani a svájci Brunner Anliker céget. Gépgyártó partnerünk nagy tételben, ezáltal relatíve olcsón állít elő „schaffhauseni” minőségű malmokat, szeletelőket, hús- és zöldségfeldolgozó nagy konyhai eszközöket, Különféle szeletelt zöldség és gyümölcs minták melyeknek így az ár/érték aránya kedvező. Aki ad magára, az hazánkban is megveheti.
A szeletelő gépek kis erőbehatással is tökéletesen vágnak. A vékony, precíz, kézzel élesített speciálisan kialakított penge, különleges vágási vonalon, csekély erőbehatással kíméletesen vág, tökéletes, méretpontos szeletet készít. A kések szükség esetén teflonbevonatúak és mosogatógépben tisztíthatók. A precíz, kíméletes vágás eredményeként nem sérül a sejtfal, nem roncsolódik, ezért a termék kevésbé oxidálódik, megőrzi vitamintartalmát, frissességét és tovább eltartható. A berendezés teljesen rozsdamentes és természetesen a HACCP élelmiszer biztonsági előírások svájci precizitású betartásával készülnek. A szeletelt termékek nem deformálódnak, nem préselődnek össze, és megőrzik vonzó külalakjukat.
Visszatérve a diódarálásra, a berendezés inkább reszelőnek mondható, dió és olajos magvak, sajtok feldolgozásához, de kenyérmorzsa készítéséhez is kiválóan alkalmas.
Lássuk a daráló-reszelő legfontosabb ismérveit:
- rozsdamentes acélból készül, élelmiszeripari kivitelű, a daráló rész egyszerűen, szerszámok használata nélkül eltávolítható, cserélhető, tisztítható.
- a daráló-reszelődob hajtásáról karbantartásmentes saját fejlesztésű hajtóművel szerelt 1,5 kW-os villanymotor gondoskodik. A perforált reszelődob és a belső dobpalástra terelő lapátok eltérő fordulatszámmal forognak.
- nem melegszik fel a termék, megőrzi hasznos beltartalmi értékét. A sajt vagy dió nem kenődik fel, a csokoládé nem olvad meg a feldolgozás során, a reszelt termék lazán, tömörödés mentesen hagyja el a berendezést.
- A berendezés teljesítménye az alapanyag minősége és a végtermék kívánt méretétől függően a néhány 10 kg-tól 1,5 tonna óránkénti kapacitás tartományt fog át. Hazánkban a gépekhez a Holimex teljes szervíz szolgáltatást és alkatrészellátást biztosít.
- A reszelő/daráló dob és a terelő lapátok az óramutató járásával ellentétesen, eltérő fordulatszámmal forognak.
Ügyfeleinknek előzetesen próbát szervezünk a svájci félüzemi laboratóriumban. Tapasztalataink és a darálási tesztek eredményeként kiválasztjuk az optimális daráló dobot és lapátot, illetve információt adunk a várható maximális gépkapacitásra is.
Az egyedi gépbeszerzésen túlmenően komplett feldolgozó vonal kialakításában is érdekeltek vagyunk, a többi gépgyártó partnerünk bevonásával. Foglalkozunk például alapanyag előkészítéssel (optikai, vagy mechanikus osztályozók, pasztőrözés/sterilezés), zártrendszerű, kiporzásmentes, pneumatikus szállítással, késztermék csomagolással (vákuumos/védőgázos, tömlőtasakos, vagy bag-in-box, egységrakomány képzés) végül minőség-ellenőrzéssel (fémdetektálás, tömeg- és idegentest ellenőrzés). Ezekről a berendezésekről a Hírmondó előző számaiban olvashatnak, de forduljanak hozzánk közvetlenül, bizalommal. Kollégánk, Fejes Tamás a +36 (30) 210 6107 mobilszámon válaszol megtisztelő érdeklődésükre.