Zsáktöltés építőipari termékek esetén

Paglierani logóKorábbi számainkban sokszor írtunk csomagolásról, olasz partnerünkről is többször szóltunk, de az eddig bemutatott projektekben élelmiszeripari, jellemzően kis kiszerelési egységű (1-2 kilós lisztes zacskók) termékek voltak a központban. Most arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy otthon vagyunk az építőiparban is, ahol a zsákos kiszerelés használata jellemző. A fő különbség az élelmiszeripari alkalmazásokkal szemben az, hogy itt általában jóval nagyobb kapacitásra van szükség. A töltött anyag fajtája a cementtől a szárazbetonig igen sokféle lehet. Szerencsére a Paglierani cég termékei képesek lefedni az építőiparban található alapanyagok teljes termékskáláját.

Szelepes zsák töltése

Szelepes zsák töltése

A megtöltött zsák lezárása többféleképpen történhet. Az építőiparban a nagy volumenek miatt, a szelepes zsák terjedt el, mivel itt gyorsan és automatikusan történik a zsák zárása, elmarad a zsákvarrás, ragasztás vagy fóliahegesztés. A töltőcső ugyanis egy szelepen keresztül hatol be a zsákba. Amint a töltés véget ér, és a zsákot lehúzzuk a töltőcsonkról, a zsákban található papír vagy műanyag szeleplemezt a betöltött anyag automatikusan összezárja a zsák falával. Az önzárás megakadályozza a további kiporzást. A zsák töltőcsonkra történő felhelyezése történhet kézzel is, az általunk preferált rendszer azonban automatikus zsák adagolással dolgozik, valamint automata módon helyezi fel a töltőcsonkra a zsákokat. Általánosan tapasztaljuk ugyanis, hogy egyre inkább nincs ember, aki ezt a monoton munkát nagy sebességgel, hiba nélkül, megállás nélkül végezné.

Üres zsák feladása vákuumos tappancsokkal

Üres zsák feladása vákuumos tappancsokkal

A silóból az anyagtovábbítás az töltendő anyag jellegének megfelelően történhet turbinával, csigával, esetleg gravitációsan is, így több iparág zsákolási, csomagolási igényét is ki tudjuk szolgálni az általunk forgalmazott berendezésekkel. (Például cement, csemperagasztó, az élelmiszeriparból liszt, fűszerek, csokoládé pasztilla, stb.) A megfelelő gép típus kiválasztása a Paglierani céggel együttműködve történik. A töltendő anyagból mintát küldünk a gyártónak, hogy meghatározza a legjobb adagolási és töltési módot.

A szállítószalag után légzuhany fújja le a zsák falára tapadt port

A szállítószalag után légzuhany fújja le a zsák falára tapadt port

A közelmúltban telepítettünk egy zsákoló rendszert a King Stone Chemicals Kft számára. A töltés érdekessége ebben az esetben az, hogy 3 töltő berendezés működik párhuzamosan, így annak kapacitása nagyságrendileg 900 zsák/óra 25 kg-os zsákok esetén. Van lehetőség akár 4 zsáktöltő berendezés egymás mellé telepítésére is, így a kapacitás még tovább növelhető. A FLU típusú töltőgépek anyagtovábbítása pneumatikus, amely impulzusszerű levegő befúvással továbbítja az anyagot a zsákokba. Rendkívül izgalmas nézni, ahogyan ekkora teljesítménnyel tölt a berendezés szinte emberi beavatkozás nélkül. A kezelőnek csak arra kell figyelnie, hogy mindig legyenek üres zsákok a zsák adagoló szállítószalagon. A kiporzás minimalizálásához cégünk elszívó rendszer telepítésére is vállalkozott, amellyel kiegészítve a berendezés megfelel az egészségügyi előírásoknak is. A zsákokat végül légzuhanyon keresztül vezetjük át, ahol a falára tapadt port is eltávolítjuk. Az ilyen zsákokból álló rakat alatt nem áll bokáig a termékpor.

Átfogó kép a 3 állásos zsáktöltő rendszerről

Átfogó kép a 3 állásos zsáktöltő rendszerről

A fenti alkalmazásokkal még tovább bővült a Holimex Kft által üzembe helyezett Paglierani berendezések száma.

Partnerünk engedélyével az alábbi linken tekintsék meg a közelmúltban üzembe helyezett zsákoló berendezésünk működéséről szóló videót.

https://bit.ly/34ESgcA

Zsáktöltés építőipari termékek esetén
Paglierani logó
Üres zsák feladása vákuumos tappancsokkal
A szállítószalag után légzuhany fújja le a zsák falára tapadt port
Átfogó kép a 3 állásos zsáktöltő rendszerről
Paglierani logó