Univerzális aprítógép a ScitecNutrition Kft-nél

A közelmúltban a hazai étrend kiegészítő piac vezető cége, a ScitecNutrition Kft. egyik gyártási problémáját sikerült megoldanunk új indiai partnerünk, a Sams Techno Mech segítségével. Scitec korábban több alkalommal szembesült azzal a kellemetlen jelenséggel, hogy a felhasznált alapanyagok egy része szállítás közben összetömörödik és kisebb-nagyobb rögöket képez. Ennek következtében nem lehet homogén porkeveréket előállítani a további műveletekhez, például granuláláshoz.

Aprításra váró anyag az üzembe helyezés során

Aprításra váró anyag az üzembe helyezés során

Miután a feladat számunkra a korábbi évek gyógyszeripari tapasztalatából nem volt ismeretlen, kúpos szitát ajánlottunk a probléma megoldására. A kiváló ár/érték arány miatt javasoltuk új indiai gépgyártó partnerünk aprító gépét.

Tisztában voltunk azzal, hogy a hazai felhasználók némelyike erős ellenérzésekkel viseltetik az ázsiai gyártmányú gépekkel szemben, azonban Scitec már korábban is dolgozott indiai gépekkel, ezért más cégekhez képest jelentősen kisebb aggodalommal találkoztunk. A minden részletre kiterjedő műszaki és tervrajz-egyeztetést követően a gép kifogástalan minőségben érkezett meg Magyarországra. A rozsdamentes acél felületek, hegesztési varratok megmunkálása minden igényt kielégített, és a berendezés általános kialakítása is színvonalas volt.

A gép mind száraz, mind nedves anyag szemcseméret-csökkentésére (dezagglomerálás) alkalmas, mivel nem csak a szitabetétek cserélhetőek különböző lyukmérettel (az aprítás megkívánt finomságának megfelelően), hanem a forgórész is. A klasszikus értelemben vett „kúpos szita” kialakítás mellett (amikor mind a nagy sebességű, aprító forgórész, mind a szitabetétek csonkakúp alakúak), hengeres forgórész és szitabetétek helyezhetők a gépbe, amely így egy kalapácsos malomhoz hasonló aprítógépként képes működni.

Szitabetét az anyag aprítása után

Szitabetét az anyag aprítása után

A berendezés immár második éve hibátlanul, a felhasználó teljes megelégedésére működik. Az eredetileg célzott feladaton kívül a berendezés hibás tabletták visszaaprítására is kiválóan alkalmas, amely így csökkenti a selejtarányt.

Aprító berendezés forgórésze

Aprító berendezés forgórésze

Univerzális aprítógép a ScitecNutrition Kft-nél
Szitabetét az anyag aprítása után
Aprító berendezés forgórésze