Tubustöltés és kartonozás magasfokon (IWK Verpackungstechnik cégbemutató)

Cégvezetésünk és mérnökeink folyamatosan nyomon követik az ipar fejlődését, kutatják a trendeket. Keressük a megbízható, minőségi termékeket előállító, innovatív beszállító partnereket, hogy megfelelhessünk megrendelőink magas elvárásainak. A 2018-as év sem kezdődhetett egy új, ígéretes beszállítói együttműködés beindítása nélkül.

Ezúttal a gyógyszer-, és kozmetikai ipar számára egy nagy múltú, 125 éve alapított, német gépgyártót sikerült megnyernünk. Ez a sokak által ismert, tubustöltő és kartonozó berendezéseket gyártó IWK Verpackungstechnik. Gépeik egyértelműen tükrözik a német precizitást, a sokszínű, innovatív gondolkodásmódot, amely az élvonalba juttatta őket.

Az általános marketing szuperlatívuszok és önfényezés helyett lássuk a tényeket!

Az IWK a csomagolástechnika egy speciális területére gyárt berendezéseket, mégpedig a nagy viszkozitású krémek, paszták, ragasztók tubusba töltésére. A töltőberendezések kiegészítő és kiszolgáló egységeit is saját fejlesztésből kínálja.

Együtt a tubus adagoló és töltő

Együtt a tubus adagoló és töltő

Az IWK által gyártott tubustöltő berendezések mind műanyag, mind laminált, mind pedig fém tubusok töltésére alkalmasak. A vevői teljesítmény igények kielégítésére a töltőgépeket 3 kapacitáscsoportban gyártják:

  • kis kapacitású (max. 70-90 tubus/perc) – FP10 és TFS15 berendezések
  • közepes (max. 120-300 tubus/perc) – FP és TFS E sorozat
  • nagy teljesítményű (max. 340-750 tubus/perc) –TFS sorozat

A termékváltásra, a töltőberendezés átszerelésére szükséges idő minimalizálható az IWK saját fejlesztésű tubustartó rendszerének, valamint a könnyen cserélhető töltőfejeknek köszönhetően. Egy FP10-es berendezés átállása nem kerül például több időbe, mint 10 perc. A berendezések a tubustartó hüvelyek számától függően számos zárási opcióval is elláthatók, mint például euro-rögzítőfül kialakítása, formastancolás, inertizálás, adatok dombornyomása 2 sorban vagy a hegesztésre (műanyag tubus) vagy a hajtásra (fém tubus), nyomtatás, stb. A különböző opciók összehangolását a berendezés szinkron szervomotoros rendszerei teszik lehetővé.

FP10 kiskapacitású tubustöltő

FP10 kiskapacitású tubustöltő

A tubustöltők hatékony kiszolgálását az IWK saját fejlesztésű TZ tubus adagoló egységei végzik, amelyek kézi, és automata (robot) betárazási lehetőséggel kérhetők. Az automata rendszerek számára az IWK saját robotot fejlesztett ki. A COBOT rendszerrel mind a tubus beadása, mind a bedobozolt késztermék gyűjtőkartonba helyezése is megoldható.

Nagy kapacitású tubustöltő berendezés

Nagy kapacitású tubustöltő berendezés

A tubustöltő berendezésben elkészült termékek dobozba tételét ugyancsak az IWK saját kartonozó berendezéseivel lehet elvégezni. Kis és közepes kapacitások esetén vertikális, nagy kapacitások esetén horizontális kialakítású kartonozó berendezések szállíthatók. A kartonozó berendezés a karton felállítása, a tubus kartonba helyezése és a karton zárása mellett tájékoztató ívek elhelyezését is elvégezheti. Az IWK kartonozó berendezések nem csak tubusokat képesek kezelni, üvegek, tégelyek csomagolására is alkalmazhatók. A tubusok mellé kiegészítő tárgyak, csomagok elhelyezése is megoldható. Mivel az esetek nagy hányadában a termékek egyediek, illetve a vevői igények jelentősen eltérhetnek egymástól, így a megfelelő tubustöltő és csomagoló rendszer összeállításához a megbízó és az IWK mérnökei között szoros együttműködésre van szükség.

Félautomata tubus feladó berendezés

Félautomata tubus feladó berendezés

Az IWK berendezései igény esetén GMP, ATEX, tisztatéri és containment elvárásoknak is meg tudnak felelni. Az új idők szavának megfelelően, mint piacvezető gyártó az IWK is nyitott a szerializáció irányába. Bár ez még nem általános elvárás, de az IT-s kollégák kész megoldásokkal várják a téma iránt érdeklődő partnereket. (A szerializálásról lásd 2017 karácsonyi számunkban megjelent cikkünket).

VI5 vertikális kartonozó Cobottal

VI5 vertikális kartonozó Cobottal

Tubustöltés és kartonozás magasfokon (IWK Verpackungstechnik cégbemutató)
Együtt a tubus adagoló és töltő
FP10 kiskapacitású tubustöltő
Nagy kapacitású tubustöltő berendezés
Félautomata tubus feladó berendezés
VI5 vertikális kartonozó Cobottal